Προχειρότητα ή άγνοια;

Η μία μετά την άλλη κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, περνάει στο προσκήνιο, διεκδικώντας πίσω την χαμένη της αξιοπρέπεια.

Την σκυτάλη λοιπόν, παρέλαβαν χθες Τετάρτη 20 Οκτώβρη, τα σωματεία τυφλών, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Του εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για διάφορα ζητήματα, περικοπές μισθών, προνοιακά επιδόματα που συρρικνώνονται κ. α. οδηγώντας τους Έλληνες τυφλούς στην εξαθλίωση. Όλοι κατανοούν την ανάγκη για κοινή δράση και συμμετοχή όλων, στο να βγει η χώρα από την δίνη της οικονομικής ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει λόγω παθογενειών και στρεβλώσεων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Ακατανόητη ωστόσο, παραμένει η επιμονή του οικονομικού επιτελείου να μην εξαιρεθούν από την περικοπή των 13ου και 14ου μισθού, καθώς επίσης και την ισόποση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους περικοπή των αποδοχών τους, όσων τυφλών εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εν λόγω συνάντηση, οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία, δεν υπερβαίνουν τα 200 άτομα και ως εκ τούτου, η ζημιά που προκαλείται εξ’ αιτίας τους στον εθνικό προϋπολογισμό, είναι μηδαμινή.

Θα ήταν ασφαλώς παράλειψή σοβαρή εκ μέρους μας, εάν δεν αναφέραμε ότι ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε να δει θετικά τα αιτήματα που του τέθηκαν, αναγνωρίζοντας ασφαλώς ότι εξ’ αιτίας της ύφεσης, είναι αδύνατον ένας ανάπηρος, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες διαβίωσής του, αν συνυπολογιστεί και το αυξημένο κόστος ζωής που προκαλείται σ’ αυτήν την κατηγορία συμπολιτών μας, λόγω ακριβώς της ύπαρξης του σημαντικού αυτού ζητήματος.

Το μόνο που μένει στο τέλος απ’ όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι γιατί έπρεπε να φτάσουμε λοιπόν ως εδώ; Γιατί οι ανάπηροι έπρεπε να βγουν στους δρόμους; Έχω την αίσθηση ότι δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν… Ή οι κυβερνώντες στην παρούσα συγκυρία είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν την μοίρα απ’ το στάρι που πάνω στον όγκο και τον φόρτο των ευθυνών τους αυτήν την δύσκολη περίοδο παρέλειψαν να προσέξουν πιο σχολαστικά κάτι που θεωρείται λογικό, ή πολύ απλά έχουν πλήρη άγνοια των προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών, που χωρίς αμφιβολία είναι επικίνδυνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου