Αρρώστησες; ... 5 ευρώ!

Γνωρίζουμε ότι η επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, πλέον, θα μας επιβαρύνει με το ειδικό εξέταστρο των πέντε ευρώ. Αυτό διότι τα ταμεία είναι άδεια και ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μαζέψουμε κανένα φράγκο; Να ζητήσουμε από κάποιον που τόλμησε τους δύσκολους αυτούς καιρούς ν’ αρρωστήσει. Αρρώστησες κύριε; Ε, λοιπόν, θα το πληρώσεις…!
Δεν μπορείς εσύ στα καλά καθούμενα, ενώ οι προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού, δεν μας κάνουν πίστωση. Την ώρα που οι γιατροί παραπονιούνται για ελλείψεις προσωπικού. Την ώρα που συζητάμε σοβαρά θέματα, την συγχώνευση νοσοκομείων κ. ο. κ. να έρχεσαι κι εσύ άρρωστος και να μπλέκεσαι στα πόδια μας!!! Γι’ αυτό θα πληρώσεις, για να μάθεις με το παραμικρό συνάχι, ας πούμε, να μας ενοχλείς. Κάτσε σπίτι σου και θα περάσει. Δεν είναι τίποτα. Τι σ’ έχει πιάσει και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την συμβουλή ενός γιατρού; Πολλές παραξενιές έχετε σαν λαός εσείς οι Ρωμιοί! Πρέπει κάποιος να σας κόψει τον … βήχα! Αλήθεια, το εξέταστρο αυτό, είναι νόμιμο; Γιατί ηθικό σίγουρα δεν είναι… Τα σπασμένα μιας βαριά άρρωστης οικονομίας, γιατί θα πρέπει να την πληρώσει πάλι ο φτωχός και ο αδύναμος κρίκος αυτής της κοινωνίας; Θεωρητικά, εάν αυτός που επισκέπτεται ένα νοσοκομείο και τα εξωτερικά του ιατρεία, είχε την δυνατότητα, θα στρεφόταν σε άλλες λύσεις… Επι παραδείγματι, θα έφερνε έναν γιατρό στο σπίτι του η θα επισκέπτοταν, μια ιδιωτική κλινική ας πούμε…
Η μήπως έχω λάθος; Τι θα γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει να το πληρώσει; Θα του αρνείται η εξέταση; Νομίζω, συγνώμη για την λέξη, δεν συνηθίζω τέτοιες εκφράσεις, ότι όλο αυτό το σκηνικό, είναι νταβατζηλίκι… Άντε, γιατί θ’ αναγκαστώ να γίνωκι εγώ Γκλέτσος…! Ενίσταμαι για όλο αυτό το σκηνικό, για έναν και μόνο λόγο. Έχουμε αποδεδειγμένα και στην πράξη πλέον, την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Ακόμα ένα κάστρο, που κράταγε καλά στην ελληνική κοινωνία, αναφέρομαι στο κάστρο της … δωρεάν υγείας, δυστυχώς, με συνοπτικές, σοσιαλιστικές διαδικασίες, έπεσε εν ριπή οφθαλμού. Μην ακούσω πάλι ότι αυτό αναγκαστήκατε να το κάνετε, διότι σας το ζήτησε η ύπατη αρμοστεία που μας κυβερνάει. Γιατί δεν είναι αλήθεια και όλοι το γνωρίζουμε. Είναι στ’ αλήθεια τραγικό… Είναι άλλος ένας κρίκος, στην αλυσίδα που δένει τον φτωχό και αδύναμο αυτού του τόπου, όλο και πιο σφιχτά. Ήρθε να προστεθεί, δίπλα σε άλλους κρίκους, ανάλγητους και άδικους, όπως εκείνον του ψαλιδίσματος της σύνταξης των περήφανων, όπως όλοι πρωσφωνούν, γηρατειών της χώρας μας. Βέβαια, η περηφάνεια πήγε περίπατο, αλλά δε βαριέσαι… Τι να σου κάνουν πενήντα ευρώ παραπάνω ας πούμε… Σουϊτα στο king George δεν φτάνουν να νοικιάσεις με αυτά που παίρνεις, ούτως η άλλως! Οπότε παππού, τι χαλιέσαι; Εσύ άλλωστε, εκτός όλων των άλλων, είσαι και αμόρφωτος, όπως ο Καραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης, για να μπορέσεις να καταλάβεις το μεγαλείο της πράσινης ανάπτυξης και του fast track! Δεν είσαι σε θέση να συλλάβεις το όραμα,  που η παρούσα κυβέρνηση, αργά, πολύ αργά είναι η αλήθεια,, μεθοδικά και με πρόγραμμα, βγάζει τον τόπο από το αδιέξοδο.
Κλείνοντας, επειδή δεν είμαι μίζερος, υπάρχει και μια ευχάριστη πλευρά, στην συγκεκριμμένη απόφαση της κυβέρνησης για το πεντόευρο. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, από το ειδικό αυτό εξέταστρο και την καταβολή του, εξαιρούνται, οι χρονίως πάσχοντες και τα ΑμεΑ. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή, που δεν το’ χουμε χάσει εντελώς… Παρήγορο κι αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου