Ξεπούλημα στο ανατολίτικο παζάρι

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε ομολογώ, δελτίο τύπου που εξέδωσε την Δευτέρα 17-01-2011 το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, προαναγγέλοντας την επίσκεψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα. Στο εν λόγω δελτίο τύπου, γίνεται λόγος, για επίσκεψη του δημάρχου της Ινσταμπούλ και μάλιστα η αναφορά γίνεται δύο και όχι μία φορά, που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι έγινε και εκ παραδρομής. Για του λόγου το αληθές, το κείμενο του δελτίου έχει ως εξής:

“ Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων.”

Ήθελα να πιστεύω, ότι η συγκεκριμμένη ας το πούμε ελαφρά, απερισκεψία, του γραφείου τύπου του δήμου, θα έγινε εν αγνοία του νεοεκλεγέντα δημάρχου της πρωτεύουσας μας. Τα γεγονότα όμως, ήρθαν να διαψεύσουν αυτήν μου την προσδοκία. Με νέο δελτίο τύπου, την επόμενη μέρα Τρίτη 18-01-2011, αφού πρώτα υπάρχει η δήλωση του δημάρχου, με σαφή αναφορά στο όνομα Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια στο δελτίο, εμφανίζεται ξανά δυστυχώς η ονομασία Ινσταμπούλ! Πιο συγκεκριμμένα:

“ … Αυτά δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Istanbul κ. Κadir Topbas σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην οδό Αθηνάς.“

Για εμένα προσωπικά, η συγκεκριμμένη προφανέστατα από τα γεγονότα, επιλογή του δημάρχου, αποτελεί μείζον θέμα, χωρίς αμφιβολλία. Θα πρέπει κάποιος, να τον επαναφέρει στην τάξη το λιγότερο. Κάποιος, θα πρέπει να κάνει στον κ. Καμίνη, μερικά μαθήματα ιστορίας. Προφανώς ο δήμαρχος, δεν έχει ακουστά για το τι σηματοδοτεί η Κωνσταντινούπολη, στην μακραίωνη ιστορία του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Δεν θέλω να απεργαστώ στο μυαλό μου σενάρια συνομωσιολογικού περιεχομένου, εντάσσοντας τον κ. Καμίνη, σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο, που έχει να κάνει με την πλήρη υποταγή της χώρας μας στις ορέξεις και στις επιταγές της γειτονικής χώρας, συνδυάζοντάς το με τα σενάρια που βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για μυστική διπλωματία, συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου κ. ο. κ.

Θέλω να πιστεύω, ελπίζω όχι αφελώς, ότι ο κ. δήμαρχος και γνώσεις έχει και κρίση διαθέτει, για να αντιληφτεί, ότι το συγκεκριμμένο ατόπημα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να το επανορθώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι υπόλογος πρώτα απ’ όλα στου ψηφοφόρους του και στη συνέχεια σ’ όλους τους υπολοίπους, που νιώθουν αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο έθνος, να ξεπουλιούνται στο βωμό μιας παγκοσμιοποίησης που θέλει πολίτες χωρίς ταυτότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μνήμη.
Θέλω επίσης κλείνοντας, να πιστεύω, ότι το συγκεκριμμένο γεγονός, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, που προεκλογικά στήριξε την υποψηφιότητα Καμίνη, για όσους έχουν κοντή μνήμη, γι’ αυτό και δεν έχει αντιδράσει. Σε διαφορετική περίπτωση, πιστεύω, ότι εκτός απο ψεύτης ( … λεφτά υπάρχουν), είναι κι αυτός υπόλογος για το μεγάλο ξεπούλημα στο μεγάλο ανατολίτικο παζάρι που συντελείται.

Υ. Γ.: Τα δελτία τύπου για τα οποία γίνεται λόγος στο κείμενο, μπορείτε να τα βρείτε, στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων και στην διεύθυνση cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου