Δεν πουλάμε, δεν πουλάμε...!

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με ομοβροντία επιθέσεων της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση και αναζωπύρωση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών, έβαλαν οι υποδείξεις της Τρόικα για πώληση δημόσιας περιουσίας. «Το έχω ξεκαθαρίσει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμιση χρόνια ακόμη, για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», δήλωσε -σύμφωνα με πληροφορίες – ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί δημόσια γη», διευκρίνισε ο πρωθυπουργος.
Γι’ αυτό σας λέω, μην ανησυχείτε, όλα βαίνουν καλώς και με πρόγραμμα. Για να σας δώσω να το καταλάβετε και καλύτερα, όπως δήλωσε κι εκπρόσωπος τύπου, ο κανονικός όχι κάποιος δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL, ο Γ. Πεταλωτής, θα αξιοποιήσουμε την δημόσια περιουσία δεν θα την πουλήσουμε. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, μπορούν να δοθούν πάρα πολλές ερμηνείες.
Για να αξιοποιηθεί κάτι κατά την γνώμη μου και να φέρει κέρδος, θα πρέπει και το υπο αξιοποίηση τιμαλφές, να φέρει κέρδος σε όποιον το εκμεταλλευτεί. Που πρακτικά και πάρα πολύ απλά, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι δεν θα πουλήσει – αξιοποιήσει το δημόσιο, μια πολυκατοικία στον Κολωνό, έτσι ώστε με τα ενοίκια που θα εισπράττει από τους ενοικιαστές, να τα βάζει στον κουμπαρά, για να ξεπληρώσουμε σιγά – σιγά, το υπέρογκο δημόσιο χρέος μας. Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Για να μειωθεί το χρέος, όλοι αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά, ότι θα παραχωρήσουμε για … αξιοποίηση στους πιστωτές μας, ότι μπορεί να τους αποφέρει κάποιο κέρδος, ούτως ώστε, κάποια στιγμήστο μέλλον με φύγει από πάνω μας αυτός ο βραχνάς. Πολύ πρακτικά λοιπόν, κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την προαναφερθείσα πολυκατοικία του Κολωνού. Λιμάνια, αεροδρόμια, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ακτές και γη, πολύ φοβάμαι ότι θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους ξένους θεσμικούς τοκογλύφους.

Αν όλα τα παραπάνω σας κάνουν να μελαγχολήσετε, υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό. Για την ώρα τουλάχιστον, η Ακρόπολη, ο ναός του Επικούρου Αππόλωνος, τα μνημεία της Βεργίνας και άλλα παρόμοια ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στο τιτάνιο αυτό έργο αποκρατικοποιήσεων. Μην λησμονούμε, ότι μας το ανακοίνωσαν περιχαρής και όλο καμάρι, οι κ. κ. Τρέμη και Πρετεντέρης, την Παρασκευή το βράδυ απ’ το μεγάλο δελτίο! Δεν ξέρουμε μόνο, την τύχη πιο σύγχρονων μνημείων και συμβόλων, για παράδειγμα, δεν γνωρίζουμε τι τύχη θα έχει ο λευκός πύργος της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και το Παλαμήδι στο Ναύπλιο. Φημολογείται, ότι λόγο της θέσης και των δύο, μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων τα γλυκοκοιτάζει!

Τέλος, οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού, ότι δηλαδή θα ολοκληρώσει το έργο του, δεν πάω σε εκλογές κ. τ. λ., εμένα προσωπικά, πιο πολύ με τρομάζουν παρά μου δείχνουν έναν τιμονιέρη με στιβαρό χέρι. Πιο πολύ ως απειλή τις εκλαμβάνω αυτές τις δηλώσεις, παρά σαν θετικά κι όλο ελπίδα μηνύματα. Ας μας πουνε τουλάχιστον, τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν τα επόμενα χρόνια, για να μπορέσουμε να το χωνέψουμε σιγά – σιγά και να μην μας κάτσει στο λαιμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου