Μπάχαλο και κουτοπονηριά

Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση απλώς παρατηρητής όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας και συνεργάτης της τρόϊκας…

Δεν είναι μόνο ότι έχει παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία και σκοπεύει να βγάλει στο φυρί την περιουσία της πατρίδας μας…

Πλέον, ομολογείται κι από ιστορικά στελέχη του ιδίου του κινήματος, ότι το ΠΑ. ΣΟ. Κ. και η κυβέρνησή του είναι ένα μπάχαλο και πιο συγκεκριμμένα τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!

Υπάρχει και χειρότερο. Η συμπεριφορά τους, θυμίζει κουτοπόνηρο, επαρχιώτη μπακάλη, περασμένων δεκαετιών, που στα μουλωχτά, προσπαθεί να εξαπατήσει και να κλέψει στο ζύγι, την αμόρφωτη γιαγιά, που ούτε καλά ακούει, ούτε καλά βλέπει…

Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συμπεριφορά των υπουργών αυτής της παραπαίουσας κυβέρνησης; Μια κυβέρνηση που πλέον παίζει με τα νεύρα μας κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το αποκορύφωμα της κουτοπονηριάς που τους διέπει, αποδείχτηκε χθες με το θέμα των ημιυπαίθριων. Ενώ καλούσαν τον κόσμο να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, υποσχόμενοι ότι θα ήταν η τελικές ρυθμίσεις κι ότι μετά την ρύθμιση θα τους άφηναν όλους στην ησυχία τους, χθες, με κουτοπονηριά και χωρίς ίχνος λογικής, προσπάθησαν ύπουλα με μια ρύθμιση έκτρωμα, να βάλουν πάλι χέρι στην άδεια τσέπη του κόσμου.

Το θέμα έληξε με μια συγνώμη δημοσίως. Τι να την κάνεις όμως. Από τότε που επινοήθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ακόμα χειρότερο, είναι το γεγονός, ότι για την επίμαχη ρύθμιση του υφυπουργού Ντόλιου, δεν ήταν ενήμερος υποτίθεται, ούτε καν ο άμμεσα προϊστάμενος του στο υπουργείο Γ. Ραγκούσης. Για τον Γ. Παπανδρέου, φαντάζομαι, η υπόθεση αυτή πιθανότατα, να του έγινε γνωστή από την τηλεόραση!

Ξεσηκώθηκαν και οι δικηγόροι, γιατί με άλλη ρύθμιση οδηγούσαν στην ανυπαρξία και στην καταστροφή, πολλούς από αυτούς, αθετώντας κοινή συμφωνία για την μη δημιουργία εταιρειών παροχής νομικών υπηρεσιών. Το πήραν κι αυτό πίσω εν μέσω ομαδικών πυρών στη βουλή από όλες τις πτέρυγές της.

Αυτοί οι άνθρωποι τελικά, δεν βρίσκουν με τίποτα άκρη μεταξύ τους. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα και περιμένουμε να μας σώσουν από την οικονομική κρίση; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική.

Είναι πλέον προφανές, ότι η συγκεκριμμένη ηγετική ομάδα που μας κυβερνάει, βαδίζει με μόνο οδηγό τους κανόνες ενός πολύ γνωστού παιχνιδιού σε όλους μας, τον ναρκαλιευτή, που μοναδικό προσόν που απαιτείται από τον παίχτη, είναι η τύχη. Το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι πλέον ξέρουμε, ότι αργά η γρήγορα, η νάρκη θα πατηθεί και θα τιναχτούμε στον αέρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου