Παιδιά ενός ... ανώτερου Θεού

Με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στην πατρίδα μας, είναι λογικό, το προφίλ της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, να έχει τρωθεί σε σημαντικό βαθμό, κάτι που το αποδεικνύουν με το πέρασμα του καιρού όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Μια κυβέρνηση που παραπαίει και που είχε σαν μοναδικό της στόχο, με την νίκη της στις εκλογές τους2009, να μας παραδώσει στα δόντια του ΔΝΤ, όπως εκμυστηρεύεται σ’ ένα ντοδιμανταίρ της γαλλικής τηλεόρασης, ο πρόεδρός του, Ντομινίκ Στρος Καν.

Με όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα λοιπόν, λογικό και θεμιτό είναι, ο φιλοκυβερνητικός τύπος, να κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τα’ αφεντικά του. Έτσι δειλά – δειλά, αρχίζουν να εμφανίζονται δημοσιεύματα, που σαν μοναδικό τους στόχο έχουν, να καλλιεργήσουν και να προβάλλουν προς τα έξω, τον άνθρωπο Γ. Παπανδρέου.
Ένα τέτοιο δημοσίευμα, φιλοξενήθηκε στο Κυριακάτικο χθεσινό φύλλο του βήματος. Στο εν λόγω δημοσίευμα, δύο από τις νεαρότερες συνεργάτιδες του πρωθυπουργού, μας μιλάνει για τον Γ. Παπανδρέου και το πώς είναι να δουλεύει κανείς σε τόσο νεαρή ηλικία, σ’ ένα πρωθυπουργικό γραφείο. Πέρα από τα λογικά και μη άξια κριτικής, καθ’ όσον στερούνται αντικειμενικότητας εκ μέρους των νεαρών κοριτσιών, θα ήθελα να σταθώ, χωρίς καμμία εμπάθεια, καθαρά και μόνο στον τρόπο με τον οποίο οι νεαρές κυρίες βρέθηκαν στο μέγαρο Μαξίμου.

Για την πρώτη, την κυρία Α. Μπαλαμάτση, δεν έχω να πω και πάρα πολλά πράγματα. Η σκανδαλώδης, κατά την άποψή μου, πρόσληψή της, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα όπως η ίδια υποστηρίζει, είναι ανάξια κριτικής και προκλητική.  Έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πάρα πολλά δημοσιεύματα με την σκανδαλώδη τοποθέτησή της, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Για την ιστορία θ’ αναφέρω μόνο, ότι η συγκεκριμμένη νεαρή κυρία, χωρίς καμμία υψηλού επιπέδου μόρφωσή, καθότι, όπως και η ίδια ομολογεί στο δημοσίευμα, δεν έχει πάρει ακόμα το πτυχίο της από το ΤΕΙ, είναι υπεύθυνη για την διαδικτυακή αλλά και φυσική παρουσία του Γ. Παπανδρέου. Σε καμμία περίπτωση, δεν αμφισβητώ τις ικανότητές της, σε κάθε περίπτωση όμως αναρωτιέμαι, τελικά, το να σπουδάζεις και να παίρνεις διάφορα διπλώματα, είναι πλεονέκτημα η μειονέκτημα για να βρεις μια καλή θέση εργασίας;

Η δεύτερη περίπτωση, αναφέρομαι στην κα Ελισάβετ Λινού, φαινομενικά, δεν παρουσιάζει κάποια σκιά. Η νεαρή, μόλις 26 χρονών, έχει πανεπιστημιακά διπλώματα φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού και έχει συμμετάσχει στο παρελθόν, σε σημαντικά projects, επιστημονικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό και όχι μόνο. Πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι η κα Λινού, ως ήθισται σε μια ευνομούμενη κοινωνία, έστειλε το λαμπρό βιογραφικό της κι αφού πέρασε και την καθιερωμένη συνέντευξη αξιολόγησης, επελέγη τελικά, να στελεχώσει το πρωθυπουργικό γραφείο. Όλα καλά, θα μου πείτε… Ποιος ο λόγος που αναφέρομαι στην εν λόγο νεαρή συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου; Όπως διαβάζουμε λοιπόν, “ …  Το πατρικό σπίτι της κυρίας Λινού βρίσκεται στο Καστρί, απέναντι ακριβώς από την πρωθυπουργική κατοικία, συνεπώς γνωρίζει από μικρή την οικογένεια Παπανδρέου…“!

Με λίγα λόγια, μία καθ’ όλα αντικειμενική και αξιοκρατική πρόσληψη…

Έχω την αίσθηση λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός, όταν κάνει λόγο για αξιοκρατία και δικαιοσύνη, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξει γύρω του και μετά να κάνει τις πομπώδεις διακυρήξεις του. Με την ανεργία που επίσημα τουλάχιστον, βρίσκεται στο 15% και με τους νέους από 15 – 35 ετών να είναι κοντα΄στο 40%, πιστεύω, με τα συγκεκριμμένα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ο κ. Παπανδρέου, όταν στο μέλλον ξανακάνει λόγο για αξιοκρατία, open gov και άλλα τέτοια έξυπνα, θα πρέπει να σκέφτεται δύο φορές πριν μιλήσει. Αυτά βλέπουν οι νέοι και μεταναστεύουν μαζικά τον τελευταίχρόνο στο εξωτερικό, όπως διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα. χρόνο όπω Η γυναίκα του Καίσαρα κ. Παπανδρέου, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου