Κουτόφραγκοι κι Ελληναράδες!

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κάουεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ότι τερματίζει την πολιτική καριέρα του. «Η   πολιτική καριέρα μου τελειώνει με την προκήρυξη αυτών των εκλογών. Πήρα αυτήν την απόφαση με βαριά καρδιά», είπε ο Κάουεν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το συγκεκριμμένο γεγονός από μόνο του, ίσως σε πολλούς μπορεί να μην λέει και πολλά πράγματα. Ίσως να είναι και έτσι. Η Ιρλανδία, να θυμίσουμε, ότι είναι η δεύτερη χώρα μετά την δική μας, που αναγκάστηκε υπο το βάρος της οικονομικής κρίσης, να προσφύγει, στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. Θα μου πείτε και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό;
Τι μας αφορά; Το συγκεκριμμένο γεγονός, μας αποδεικνύει ανάγλυφα και ξεκάθαρα, ότι εκεί στην αλλοδαπή, οι πολιτικοί άνδρες, όταν τα έχουν κάνει μούσκεμα, έχουν αν μη τι άλλο το θάρρος, να πάρουν το καπελάκι τους και να φύγουν με το κεφάλι ψηλά και αναλαμβάνοντας το βάρος της πολιτικής τους αποτυχίας.

Η σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις εντός των τειχών, είναι μάλλον ααπογοητευτική. Στην χώρα μας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ… Όλοι, πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο κι ότι είναι άμοιροι ευθυνών. Δεν πιστεύω κανείς να έχει την ψευδαίσθηση, ότι κάτι παρόμοιο θα πράξει ας πούμε επι παραδείγματι ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Θα μου πείτε, για ποιόν λόγο να το κάνει κάτι τέτοιο; Μήπως καθημερινά έχουμε την εγγραφή κι άλλων δεκάδων ανέργων στα μητρώα των ανέργων του Ο. Α. Ε. Δ.; Μήπως οι γέροι άνθρωποι και οι άρρωστοι δεν εξυπηρετούνται κανονικά από το φαρμακείο της γειτονιάς τους; Μήπως όποιος αρρωστήσει δεν θα βρεί έναν γιατρό στα εξωτερικά ιατρεία του Ι. Κ. Α., πρόθυμο και χαμογελαστό να του προσφέρει πρόσχαρος τις πολύτιμες υπηρεσίες του; Η μήπως όλοι οι εργαζόμενοι, αυτοί τέλος πάντων που έχουν μείνει με δουλειά, δεν θα πάνε το πρωϊ ευδιάθετοι στην δουλειά τους, χρησιμοποιώντας τα εξυπηρετικότατα και πάντα στην ώρα τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω ερωτήματα, είναι φιλολογικά και η απάντηση σε όλα είναι αρνητική. Αντιθέτως, αμφιβάλλω αν κανείς σ’ αυτή την χώρα θα έχει την παλλικαριά να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας του και να μας αδειάσει την γωνιά. Ζούμε τις χειρότερες μέρες στην σύγχρονη ιστορία μας και οι κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν μας δίνουν κανένα όραμα, καμμιία ελπίδα και για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι αν θα μας επιβάλλουν και δια νόμου πλέον λιτότητα για τα επόμενα τριάντα χρόνια! Ναι, το ακούσαμε και αυτό! Ο υπουργός των οικονομικών, το διαμάντι αυτό της σύγχρονης οικονομικής σκέψης, σκέφτεται να επιβάλλει λιτότητα, ακόμα και μετά την έξοδό μας από το περιβόητο μνημόνιο! Λες και μέχρι σήμερα, ο απλός και καθημερινός Έλληνας, ο μέσος πολίτης που λένε και οι μορφωμένοι, δεν σφίγγε μια ζωή το ζωνάρι σε σημείο που αυτό το ζωνάρι να έχει γίνει ένα με την σάρκα του.

Κι επειδή δεν μ’ αρέσει η απαισιοδοξία, να κλείσω αυτό το πόνημα, πληροφορώντας σας, ότι δεν είμαστε πλέον πρώτη χώρα στον κατάλογο των υπο πτώχευση. Μας ξεπέρασε η Αίγυπτος! Θα μου πείτε λογικό, διότι εκεί κάτω γίνεται της τρελής τις τελευταίες ημέρες. Σκοτώνονται, διαδηλώνουν, λεηλατούν και γενικά έχουν ξεφύγει τα πράγματα με τον στρατό στους δρόμους και τα ρέστα… Λεπτομέρειες… Η Ελλάδα συνεχίζει τον δρόμο της προς την …πράσινη ανάπτυξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου