Αξιοπρέπεια υπο αμφισβήτηση

Για πολλοστή φορά και πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μια τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως τα άτομα με αναπηρία, βγαίνει στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμμένα, σειρά να διαμαρτυρηθούν σήμερα, έχουν οι τυφλοί. Διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο οικονομικών με μια σειρά αιτήματα, προσπαθώντας να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους, που τον τελευταίο χρόνο, τίθεται υπο αμφισβήτηση.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι πέρα όλων των άλλων, οι τυφλοί διαμαρτύρονται, για τον εμπαιγμό που αντιμετωπίζουν, από την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών. Πιο συγκεκριμμένα, ο υπουργός της κυβέρνησης του μνημονίου και της δουλικότητας στα ξένα συμφέροντα, εμπαίζει προκλητικά, μια κοινωνική ομάδα, που με πολλούς αγώνες και μάχες, έχει πετύχει στις μέρες μας, να διαβιώνει ισότιμα με όλους τους άλλους αρτιμελείς πολίτες.

Η συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι προκλητική και ανάλγητη. Όταν ξεσπά μια αντίδραση, καλεί τους φορείς των αναπήρων σε διαβούλευση και τους υπόσχεται άμμεση λύση των αιτημάτων τους, τουλάχιστον των πιο λογικών από αυτά, τους δίνει κι ένα χρονοδιάγραμμα και τους ξαποστέλνει, λες και πετά κέρμα σε ζητιάνο. Τα χρονοδιαγράμματα αυτά ποτέ δεν τηρούνται. Οι υποσχέσεις, γράφονται στο χιόνι, για να μην πω κάτι χειρότερο. Με λίγα λόγια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβετε τι γίνεται διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να ενημερώσει τους πολίτες για αυτά τα θέματα, σε αντίθεση με άλλα, που προβάλλονται σαν να εξαρτάται η κυριαρχία του έθνους από αυτά… Αλήθεια, ξέρετε ότι οι τυφλοί συμπεριλαμβάνονται σ’ όλους εκείνους που ο μισθός τους και τα δώρα κόπηκαν και καταργήθηκαν; Ασφαλώς δεν θα το γνωρίζετε. Είπαμε, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια. Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα, ότι τα άτομα που εργάζονται και είναι τυφλά σ’ όλη την χώρα δεν ξεπερνάνε τα 200; Μιλάμε για τον δημόσιο τομέα πάντα. Έχω την αίσθηση, ότι το ελληνικό κράτος, χρεωκόπησε από τα επιδόματα των 200 αυτών ανάλγητων τυφλών και τα δώρα τους…

Τέλος, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει, πως ένα άτομο με κάποια αναπηρία, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει όπως και όλοι οι πολίτες, έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν, ακριβώς από αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουν. Τι ακριβώς θέλετε κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Παπανδρέου; Θέλετε πάλι τους τυφλούς ζητιάνους στον ηλεκτρικό με ακορντεόν; Δεν φοβάστε μην σας χαλάσει τη μόστρα του μαγαζιού αυτή η εικόνα. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία, στα σχέδιά σας για την πράσινη ανάπτυξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου