Της αγωγής το κάγκελο!

Πέρασε και η παρέλαση! Η θεματολογία περιορισμένη, με τα θέματα της επικαιρότητας βαρετά καθώς επαναλαμβάνονται.

Κάτι όμως καινούριο ήρθε στην επικαιρότητα για να τονώσει το ενδιαφέρον μας.

 Πενήντα δις δεν πρόκειται να βρούμε, ο Καντάφι θα την παλέψει όσο μπορεί, στην Ιαπωνία έχουν χάσει εντελώς την μπάλα, ευτυχώς που έχουμε και τις αγωγές!

 Προσέξ’ τε, αγωγές είπαμε, όχι αγωγούς!

Γίνεται της αγωγής το κάγκελο σας λέω! Απ’ τη μία έχουμε την αγωγή του τσάρου Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα ‘ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ’ και την αγωγή της ‘REAL NEWS’ στον Άκη και τούμπαλιν, κι απ’ την άλλη την αγωγή του διευθυντή ειδήσεων του MEGA CHANNEL και των μεγαλοδημοσιογράφων του καναλιού, εναντίον του ιστολογίου fimotro.

Χαμός στο ίσωμα! Τις δύο πρώτες περιπτώσεις, αρνούμαι να τις σχολιάσω, για πολλούς λόγους. Σημαντικότερος όλων, είναι ότι δεν μπορώ να πάρω θέση σε περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα μέρη, κατά την άποψή μου, παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Γενικά, βγάζω σπυριά όταν σε μια υπόθεση μπλέκονται μεγαλοεργολάβοι, μπετατζήδες τους αποκαλεί μια ψυχή, καλή του ώρα, πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και τηλεοπτικοί αστέρες. Η οσμή των συμφερόντων, οικονομικών και όχι μόνο, βαραίνει ενοχλητικά την ατμόσφαιρα.

Δεν μπορεί όμως ν’ αφήσω ασχολίαστη, την αγωγή των τηλεοπτικών μας φωστήρων, που όλα τα ξέρουν και είναι μύστες της απόλυτης γνώσης και σοφίας, εναντίον ενός ιστολογίου, εναντίον του φερόμενου διαχειριστή η αγωγή μ’ αφήνει παντελώς αδιάφορο. Τα ιστολόγια, είναι ένα φρούτο που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και η εξάπλωσή τους στην χώρα μας ήταν ραγδαία. Φαίνεται, ότι εμείς οι Έλληνες, εκτός όλων των άλλων ταλέντων, γουστάρουμε τρελά να μοιραστούμε οτιδήποτε κρύβουμε μέσα μας, με όλο τον κόσμο. Γιατί όχι άλλωστε; Έτσι μας είχε διδάξει ένας πρόγονός μας όταν μας αποκάλεσε κοινωνικά ζώα! Όχι, ας παραδεχτούμε μια φορά, ότι πήραμε και κάτι καλό από τους Έλληνες φιλοσόφους… Όλο μας κατηγορούν ότι δεν κρατήσαμε τίποτα καλό από τα όσα μας δίδαξαν!

Η χρήση των ιστολογίων για πολλούς είναι αμφιλεγόμενη. Για άλλους είναι επικύνδυνη. Για να σας πω την μαύρη μου αλήθεια, δεν ξέρω ποιους να πιστέψω… Θα αρκεστώ λοιπόν να καταθέσω αυτό που πιστεύω. Η ελεύθερη έκφραση και βούληση, αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Ειδικά στα μέρη μας, η ελευθερία της άποψης και της γνώμης, ανάγεται πίσω σε βάθος χρόνου απύθμενο. Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι, να διαφυλάξουμε αυτή την σημαντική ιδέα, που μας κληροδοτήθηκε κι ας μην γίνουμε οι πρώτοι που θα ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος, καταδικάζοντάς την σε θάνατο.

Δεν γράφω ανώνυμα και φέρω αποκλειστικά την ευθύνη των όσων γράφω. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αυτό όμως, δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση, ότι διαφωνώ με όσους γράφουν ανώνυμα. Δικαίωμα του καθενός άλλωστε είναι, όπως πάλι το Σύνταγμα ορίζει, να αυτοδιατίθεται και να ενεργεί κατά βούληση. Απλά, τα όρια της ελευθερίας αυτής, φτάνουν μέχρι το σημείο εκείνο, που δεν θίγονται τα δικαιώματα του διπλανού του.

Στην περίπτωση του προαναφερθέντως ιστολογίου, ενός απ’ τα παλαιότερα στην ελληνική blogόσφαιρα, έχω την άποψη, πως δεν έχει γίνει κάτι το τραγικό και άρα πρέπει να το καταδικάσουν κάποιοι και να το φιμώσουν. Που είναι δηλαδή το τραγικό να ζητήσει ο διαχειριστής ενός ιστολογίου, την άποψη των αναγνωστών του, για πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα; Πραγματικά, δεν το καταλαβαίνω… Όλοι αυτοί οι κύριοι, από την στιγμή που έχουν επιλέξει να εκτεθούν στα φώτα της δημοσιότητας, αυτόματα, γίνονται πρόσωπα που θα μπουν στο στόχαστρο της κριτικής. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο; Τι φασιστική νοοτροπία είναι αυτή; Έχουν αλήθεια σκεφτεί ποτέ, αν όλα όσα λένε καθημερινά από το δημόσιο βήμα τους, βρίσκουν σύμφωνους όσους τα ακούν; Προσωπικά, με τις απόψεις τους μου έρχεται η διάθεση, να αποβάλλω τον εσωτερικό μου κόσμο! Τι σημαίνει όμως αυτό; Απλά, γράφω τα όσα λένε, εκεί που δεν πιάνει η μελάνη… Ούτε θα ζητήσω τον αποκεφαλισμό τους, ούτε θα τους κάνω αγωγή για να τα παντελονιάσω, ούτε θα τους φτύσω όταν τους συναντήσω καμμιά φορά στον δρόμο μου. Πιστεύω ακράδαντα αυτό που είχε πει ένας πρόγονος του Σαρκοζί αυτή τη φορά, που έλεγε ότι διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα να τα λες και με τίμημα την ζωή μου ακόμα. Καλά, μην τρελαίνεστε, δεν θα αυτοπυρποληθώ στην πλατεία Συντάγματος για την Τρέμη και τον Πρετεντέρη αλλά κουβέντα να γίνεται…!

Είναι φανερό όμως, ότι οι συγκεκριμμένοι άνθρωποι, δεν αντέχουν ούτε την κριτική ούτε τον διάλογο. Η υπερβολική έκθεση στον υψηλό φωτισμό, έχει κάψει ευαίσθητα σημεία του εσωτερικού τους κόσμου. Να μην λησμονούμε τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους καλεσμένους του δελτίου τους όταν αυτά που λένε, δεν ταυτίζονται με τις απόψεις τους. Θυμούνται επι παραδείγματι την υπόθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα; Καλό λοιπόν θα ήταν, ν’ αφήσουν ελεύθερα τον κόσμο να εκφράζεται, κάτι που έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να κάνουν κι ας μην βλέπουν παντού φαντάσματα. Με όλα όσα γίνονται στην πατρίδα μας, ευτυχώς που υπάρχουν και τα ιστολόγια για να ξεσπά ο κόσμος την οργή του για όσα γίνονται χωρίς κανείς να ζητά την γνώμη του. Είναι πολύ προτιμότερο αυτό, παρά κάτι άλλο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος, ο θυμόσοφος λαός λέει ότι όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται… Αλήθεια, η μύγα αυτή, μήπως έχει γίνει ενοχλητική στο κουφάρι ενός βρώμικου συστήματος; Αν είναι έτσι, τότε δεν θα κάνω κανένα κόπο να την διώξω. Θα συνεχίζω και εγώ, μαζί με χιλιάδες άλλους να γράφουμε την άποψή μας, ενοχλεί δεν ενοχλεί. Πιστεύω, ότι οι ιδέες που μοιράζονται, δεν πεθαίνουν ποτέ και θα πρότεινα σε όλους όσους δεν αντέχουν τον διάλογο, να επιστρέψουν στο στοιχείο τους, την ζούγκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου