Ο δάσκαλος που δίδασκε ... επικοινωνία!

Αφορμή για να γράψω σήμερα αυτές τις γραμμές, στάθηκε η για άλλη μια φορά κίνηση εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής φιέστας της κυβέρνησης, χθες το μεσημέρι.

Χθες λοιπόν ο δάσκαλος ( Γ. Παπανδρέου ), μάζεψε τους μαθητές του ( υπουργούς ), για ένα διαγώνισμα, με αφορμή την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε σαν βασικό του αντικείμενο, θέματα κοινωνικού προσανατολισμού και ανάπτυξης.

Αν πιστεύετε ότι η παρομοίωση δασκάλου – μαθητών, είναι δικής μου έμπνευσης εξυπνάδα, λυπάμαι, κάνετε λάθος! Δεν σκαρφίστηκα εγώ αυτή την εξυπνάδα. Αυτό, ήταν άλλο ένα φτηνό επικοινωνιακό τρυκ, των ανθρώπων που έχουμε την τύχη να μας κυβερνούν. Κατέφυγαν λοιπόν σ’ αυτή την άθλια εφεύρεση, θέλοντας να αποδείξουν τι ακριβώς, κανείς δεν κατάλαβε.


Να θέλουν άραγε να μας αποδείξουν ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό στιβαρό και αυστηρό που ενδιαφέρεται για το καλό όλων μας; Πολύ πιθανό… Να θέλουν ν’ αποδείξουν ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που γνωρίζει τι γίνεται γύρω του και αγωνιά να βρει λύσεις; Πιθανό κι αυτό… Μήπως θέλουν να μας αποδείξουν ότι ο Γ. Παπανδρέου, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά τώρα τελευταία και παλεύει να βάλει με όλες του τις δυνάμεις την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης; Βάλ’ τε κι εδώ θετική απάντηση αν θέλετε…

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Δυστυχώς με τέτοια κακόγουστα επικοινωνιακά εφέ, κανείς δεν πρόκειται να πεισθεί για τις καλές προθέσεις του Γ. Παπανδρέου. Η κάθε αλήθεια, που τα στοιχεία φέρνουν στο φως, αποτελεί γι’ αυτόν κι ένα ακόμα χαστούκι. Λουκέτα στην αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων 225000… Ανεργία 850000. Κρατικά έσοδα, μείον κάτι δις από τα προυπολογισθέντα…

Επιμένετε ακόμα κ. Παπανδρέου; Μήπως να σας θυμίσω ότι στις προγραμματικές σας δηλώσεις μετά την εκλογή σας τον Οκτώβριο του 2009, μας είχατε υποσχεθεί ότι σύντομα θα πέσουν οι τιμές στα επίπεδα του -10%; Ξέρετε τι ακριβώς γίνεται σήμερα στην χώρα; Οι τιμές, όχι μόνο δεν έπεσαν αλλά από τότε αυξάνουν σταθερά και με γεωμετρική πρόοδο. Ξέρετε αλήθεια σε τι ύψος έχουν φτάσει τα καύσιμα;

Όλα αυτά τα γράφω για έναν και μόνο λόγο. Θέλω να σας δώσω να καταλάβετε ότι κυβερνάτε, πολύ πιθανό να μην το έχετε ακόμη αντιλειφτεί. Με επικοινωνιακά τρυκ και κόλπα δεν γίνεται δουλειά. Καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της επικοινωνία, αν αυτός είναι ο στόχος σας εν τέλει, θα είχατε κατά την άποψή μου, αν βγαίνατε και μας παρουσιάζατε κάτι θετικό από το μέχρι τώρα κυβερνητικό σας έργο. Έχετε να μας παρουσιάσεται κάτι και να αντικρούσετε τους αριθμούς παραπάνω που είναι αμείλικτοι; Μάλλον όχι.

Αν μπορείτε, κάν’ τε κάτι διότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Εκτός όλων των άλλων, οι πολίτες πλέον αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στην κάλυψη βασικών βιοτικών τους αναγκών. Φως, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν αυτά σας φαίνονται κινέζικα και δεν σας απασχολούν, μπορείτε να κάνετε κάτι πιο χρήσιμο που σίγουρα η ιστορία θα σας το καταγράψει με θετικό πρόσημο. Απαλάξ’ τε μας από την παρουσία σας, πριν να είναι αργά για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου