Το πολύ το τίκι - τάκα...

Αυτό θα πει άλλους ο Θεός τους έπλασε και άλλους τους έ….ε! Σκανδαλώδεις αμοιβές λαμβάνουν οι εργαζόμενοι των ελληνικών πετρελαίων σύμφωνα με την «Καθημερινή». Παίρνουν 17,8 μισθούς για 197 ημέρες εργασίας ετησίως και δουλεύουν 38 ώρες την εβδομάδα.

Παράλληλα οι υπερωρίες τους αμείβονται 12% υψηλότερα απ΄ ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης απολαμβάνουν σειρά επιδομάτων όπως αυτό του εργένη εάν έχουν ξεπεράσει το 35 έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν παντρευτεί.

Αμείλικτα λοιπόν είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν με βάση τα παραπάνω που αντέγραψα από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ. Τι γείνεται ρε γαμώτο; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Άλλοι παίρνουν δεκαέξι μισθούς. Άλλοι είκοσι. Άλλοι ένας Θεός ξέρει πόσους. Είμαστε με τα καλά μας; Τι αντιμετώπιση είναι αυτή; Που ζούμε επιτέλους… Για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε όταν υπάρχουν γύρω μας τόσο μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων μιας χώρας. Η ένστασή μου, έχει να κάνει όχι τόσο με αυτούς που παίρνουν αυτούς τους μισθούς, κι εγώ αν μου τους έδιναν θα τους έπαιρνα, όσο με αυτούς που τους δίνουν. Η εταιρεία των Ελληνικών Πετρελαίων είναι μια επιχείρηση του στενότερου δημόσιου τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρηματοδοτείται και από των Έλληνα ανόητο φορολογούμενο πολίτη, η τέλοςσπάντων, από τον Έλληνα βλαμμένο φορολογούμενο πολίτη, που δεν κρύβει τίποτα από την εφορία και ακουμπάει κανονικά και με τον νόμο τους ληστρικούς φόρους που το ελληνικό κράτος του επιβάλλει.

Το κακό, έχει παραγίνει με διάφορες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όλοι γινόμαστε μάρτυρες τους τελευταίους μήνες, για το τι γίνεται σε αρκετές από αυτές. Χαρακτηριστικό ήταν και το πρόσφατο παράδειγμα των μισθών που απολαμβάνουν μεγαλοστελέχη σε αρκετές εξ’ αυτών, για παράδειγμα του ΟΠΑΠ.

Οργή επίσης προκαλλούν και οι απολαβές στελεχών σε εταιρείες του στενότερου δημόσιου τομέα. Ποιος δεν θυμάται για παράδειγμα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για υπαλλήλους στα μέσα μεταφοράς με απολαβες σε ύψη απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο. Μπροστα σε όλα αυτά τα παραδείγματα, τα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής για τους οποίους τόσος λόγος έγινε, σου δίνουν την εντύπωση, ότι είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά. Αλήθεια, αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν, όπως μια ψυχή μας έλεγε τις προάλλες; Αν ναι, τότε εντάξει… Συμφωνώ μαζί του! Έπρεπε βρε παιδιά να φτάσουμε ως το μνημόνιο και στην χρεωκοπία της χώρας για να μάθουμε το ύψος και το όργιο σπατάλης που γίνεται με το κρατικό χρήμα; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

Έχω την εντύπωση, ότι παρόλα αυτά, τίποτα δεν θα γίνει και πάλι. Η ιστορία θα ξεχαστεί σύντομα και όσοι είναι τυχεροί, θα συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν τα προνόμια τους αυτά. Το μάρμαρο, δυστυχώς και πάλι, θα το πληρώσουν οι υπάλληλοι εκείνοι που παίρνουν μισθούς της πείνας, που είναι και οι περισσότεροι. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το κακό όμως γι’ αυτούς, τα κορόϊδα της ιστορίας, είναι ότι τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα, καθώς έχουμε όλοι μας το κακό συνήθειο, να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι για χάρη ευκολίας και φτηνού εντυπωσιασμού.

Κλείνοντας, για να ελαφρύνουμε λίγο την ήδη βαριά κι ασήκωτη ατμόσφαιρα, έχω να κάνω μια τελευταία παρατήρηση. Ρε παιδί μου, καλά όλα τα’ άλλα προνόμια, εκκείνο για τους εργένηδες των ΕΛ. ΠΕ., τι ακριβώς είναι; Αντί να πριμοδοτείτε τους ανθρώπους να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά, τους λέτε μεγάλε τι τα θες αυτά; Κάτσε στ’ αβγά σου και μην βάζεις σκοτούρες στο μυαλό σου. Αλήθεια, αν είσαι ηλίθιος και κάνεις το λάθος να παντρευτείς, σου κόβουν το επίδομα; Δεν το αντικαθιστού με άλλο π.χ. επίδομα γάμου; Τι αντιμετώπιση είναι αυτή; Πιθανολογώ, ότι ο έξυπνος που εισηγήθηκε αυτό το μέτρο, θα πρέπει να είναι πολύ καμμένος από την υπόθεση γάμος. Μιλάμε η για πολύ παντόφλα η για πεθερά θαυμάστρια της Μέρκελ! Άρα που καταλήγουμε; Στο γνωστό λαϊκό ρητό που λέει ότι το πολύ το τίκι – τάκα, κάνει το παιδί μ….α!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου