Άνοιγμα... επαγγελμάτων!

Της παλαβής και πάλι γίνεται… Ούτε τα μπάνια του λαού που λένε οι ατακαδόροι της σφαλιάρας δεν θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε φέτος. Μας τα έχουν πρήξει τόσο καιρό με την κρίση, τους φόρους, τα μέτρα, την συναίνεση και τον Πάγκαλο. Όλα αυτά, στον ελληνικό τουρισμό καταλήγουν ως εκ θαύματος! Αμάν πια με αυτόν τον ελληνικό τουρισμό. Την βαριά μας βιομηχανία που λένε και οι κοσμογυρισμένοι… Έρμε τουρισμέ… Τι σου έμελλε να πάθεις σ’ αυτή την χώρα. Την μία οι αριστερούληδες του ΠΑΜΕ. Την άλλη οι γνωστοί – άγνωστοι, ξέρετε, τα παιδιά με τις κουκούλες. Την άλλη η κυβέρνηση του μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης, με τα δακρυγόνα και τις κροτίδες κρότου λάμψης… Πάει λέγοντας ο κατάλογος. Όλοι μαζί σου τα έχουνε βάλει. Τι τους έχεις κάνει και σε αντιπαθούν όλοι τόσο;


Στον κατάλογο των αντιφρονούντων του ελληνικού τουρισμού εσχάτως, προστέθηκαν και οι ταξιτζήδες. Οι ιππότες της ασφάλτου, μιλάω για τους καλούς ιππότες, όχι δηλαδή εκείνους που χρεώνουν τους έρμους τουρίστες την διαδρομή Σύνταγμα – αεροδρόμιο όσο κοστίζει το εισιτήριο που πλήρωσε ο καθένας τους για να μας έρθει μουσαφίρης απ’ το χωριό του. Μιλαάω για εκείνους τους τίμιους μεροκαματιάρηδες που λυώνουν μέσα στην λαμαρίνα την κιτρινοβαμμένη, δουλεύοντας σαν τα σκυλιά, όσες ώρες χρειαστεί, όσες δηλαδή απαιτηθούν, για να βγει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, αν αυτό είναι δυνατόν στις μέρες μας.

Για να δούμε λίγο το θέμα σοβαρά, όλοι σχεδόν τάσσονται υπέρ της άποψης για άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες και οι καιροί σε μια σύγχρονη κοινωνία άλλωστε. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο ο εμπαιγμός ενός ολόκληρου κλάδου, από μία κυβέρνηση που έχει κάνει σύστημά της, την κοροϊδία και το ψέμα. Μία κυβέρνηση που άλλα υπόσχεται ο ένας υπουργός, άλλα κάνει ο άλλος, λέγε με και κουμπάρο της Νταλάρα, απ’ την άλλη. Έχουν άραγε την εντύπωση, ότι με τέτοιες ανόητες και απρογραμμάτιστες μεθοδεύσεις, ανοίγοντας τα πάντα, ότι θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας; Το ν’ ανοίξεις ένα επάγγελμα, χωρίς να λάβεις υπ’ όψιν και μερικά δεδομένα, είναι εκτός από μηδενικού οφέλους και καταδικαστικό για χιλιάδες οικογένειες, που επένδυσαν στα λεγόμενα αυτά κλειστά επαγγέλματα, εκτός από μια ολόκληρη περιουσία σε χρήμα και το κυριότερο, υποθήκευσαν το μέλλον τους και τα όνειρά τους.

Σίγουρα, όλοι θέλουμε ως πελάτες του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς, ν’ αλλάξουν αρκετά πράγματα στον κλάδο αυτό. Για παράδειγμα, να πέσουν οι τιμές, να απομονωθούν οδηγοί που με την στάση τους, αμαυρώνουν την φήμη των υπολοίπων. Αμφιβάλω όμως, αν αυτό θα επιτευχθεί με τέτοιες μεθοδεύσεις εκ μέρους των κυβερνώντων. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, έχουν μπερδέψει το άνοιγμα των επαγγελμάτων, με το άνοιγμα των ποδιών στην τρόϊκα. Σίγουρα δεν είναι έτσι. Το μόνο που ανοίγει εύκολα και προσφέρει ευχαρίστηση, είναι τα πόδια καλλίγραμμων ιερειών του έρωτα. Γι’ αυτό, συνέλθετε και καθήστε στο τραπέζι του διαλόγου, για να βρείτε έναν τρόπο, μέσα σε όλα τα’ άλλα, να διασώσουμε από το επικείμενο ναυάγιο και τον έρμο ελληνικό τουρισμό, που όλοι λέτε ότι σας κόφτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου