Μπήκαμε στην περίοδο της ελιάς...!

Τι σας έλεγα εγώ…; Κάθε Σαββατοκύριακο, βγαίνουν παγανιά και γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων, κάθε είδους φαντάσματα και σκελετοί του παρελθόντος. Όπως επίσης, κάνουν την εμφάνισή τους, από παιδιά πολύ αγαπημένα του συστήματος, τυχοδιώκτες και λαμόγια πάσης φύσεως! Γιατί λοιπόν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ν’ αποτελεί εξαίρεση… Δεν έχετε παράπονο… Σημίτη σας είχαν για να ξελαμπικάρετε λίγο! Επειδή ο πρώην πρωθυπουργός του Γιάννου και του Άκη, δεν έχει εξοικειωθεί με το bloging, έστειλε με φαξ άρθρο του, στην εφημερίδα του συγκροτήματος με τις οικολογικές ανησυχίες…!

 Πρόκειται για σημαντική είδηση! Ο άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει το Ευρώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και να οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών, υπερτιμολογήσεις προϊόντων, φαινόμενα αισχροκέρδειας της αγοράς, υποστηρίζει σήμερα πως «είναι σημαντικό να προβλέπουμε και να μην εφησυχάζουμε»! Εσείς, κ. Σημίτη, τι ακριβώς προβλέψατε, όταν μέχρι πριν μια πενταετία ισχυριζόσασταν ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα ισχυρή οικονομικά, «θωρακισμένη θεσμικά», ότι η χώρα – με βάση μια εντελώς κοντόφθαλμη δική σας ερμηνεία και με μαγειρεμένα στοιχεία – ευρίσκετο σε δρόμο αειθαλούς ανάπτυξης και ευημερίας; Τι ακριβώς προβλέψατε, όταν καλούσατε τους πάντες να επενδύουν στο χρηματιστήριο, δημιουργώντας μια απίστευτη φούσκα που, μόλις λίγα χρόνια μετά, ξεφούσκωσε και ανακαλύψαμε αίφνης ότι τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία δεν έχουν λεφτά, γιατί τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο.

Βέβαια, ανακαλύψαμε κι άλλα, ακόμα πιο τραγικά, με δραματικές προεκτάσεις, τόσο στην οικονομία του τόπου αλλά κυρίως, πολύ πιο δυσάρεστο, στην ίδια την κοινωνία, που εσείς προφανώς… δεν είχατε προβλέψει. Ο λόγος, η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος που έγινε ποτέ στην ιστορία της πατρίδας μας. Με τα μέσα της διαπλοκής, αν θυμάστε, είχατε υποβάλλει όλους σχεδόν τους Έλληνες, σε μια άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν αποταμιεύσεις κόπων μιας ζωής, εν μια νυκτί, ν’ αλλάξουν τσέπες και να καταλήξουν είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το Λουξεμβούργο, είτε σε τσέπες διαπλεκόμενων με το σύστημά σας παρατρεχάμενων.

Είναι κι άλλα πράγματα, που ίσως και λόγο ηλικίας, να έχετε λησμονήσει. Ανακαλύψαμε για παράδειγμα ξαφνικά, ότι ο δημόσιος τομέας είναι διογκωμένος διότι διορίζατε αθρόα εσείς και το βαθύ Πασόκ κόσμο και κοσμάκη, ότι το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν είναι βιώσιμο κτλ… . Ούτε αυτά δυστυχώς δεν είχατε προβλέψει, πάλι… άθελά σας να υποθέσω.

Επειδή ο πολιτικός σας χώρος συνεχώς και με κάθε ευκαιρία κατηγορεί άλλους για αποδράσεις, μήπως να σας θυμίσω ότι εσείς παραδώσατε την εξουσία το 2004, έχοντας ως μοναδική σας έννοια τα δαχτυλίδια και τους πρίγκιπες και αμελήσατε πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Δεν μπορούσατε να αφιερώσετε τότε λίγο χρόνο να προειδοποιήσετε το λαό για ό, τι επρόκειτο να συμβεί; Ή μήπως επειδή ακριβώς το ξέρατε, κάνατε την πάπια επίτηδες;

Τώρα, λοιπόν ερχόσαστε να μιλήσετε γι’ αυτή την κρίση, την οποία ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΑΣ και τις... ελιές σας, να δημιουργηθεί, και να προτείνετε μέτρα; Τότε, γιατί δεν λέγατε την αλήθεια στο λαό, αφού σίγουρα τη γνωρίζατε;  Αναφέρετε ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή, η Ελλάδα θα πρέπει, λόγω της υποτίμησης του νομίσματος, να πληρώσει στο πολλαπλάσιο τα δάνειά της προς τους εξωτερικούς δανειστές. Δηλαδή, και κερατάς και... δαρμένος! Δηλώνετε, με άλλα λόγια, ότι, αν  οι δήθεν εταίροι μας δεν μας υποστηρίξουν, αλλά μας βγάλουν από το Ευρώ, θα τους πληρώσουμε κι από πάνω! Ή εντελώς αφελής είστε, ή βλέπετε – όπως και ο νυν ομόλογός σας – τα πράγματα όχι από τη σκοπιά της Ελλάδας, αλλά από τη σκοπιά των ξένων. Τι στο καλό, πρωθυπουργός της Ελλάδας ήσασταν, όχι της... Ε.Ε! Αυτό, όμως, πρέπει να μας γίνει μάθημα. Οφείλουμε να εκλέγουμε Έλληνες πολιτικούς, όχι φερέφωνα και υπηρέτες των ξένων!

Κρίμα που δεν ζει η μακαρίτισσα η Μαλβίνα για να σας περιλάβει… Θα έφτιαχνε ένα βιντεάκι, τρέλα…! Εννοείται, πως όλοι θα συμφωνούσαν με το κλείσιμο που αυτά τα βίντεο είχαν… Να σας θυμίσω τι έλεγαν… Έκαναν αν θυμάστε λόγο, για κάποιον που προτρέπονταν… να βγει από μια παράγκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου