Της φυλακής τα σίδερα

Της φυλακής τα σίδερα, είναι για τους λεβέντες λέει ο λαός. Εντάξει, για τους λεβέντες αλλά εσχάτως και για τον Λάκη, που είναι από άλλο λεβέντικο ανέκδοτο! Σε λίγο, για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές θα λέμε το άλλο χαριτωμένο, αδελφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια…!


Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν του ακριβώς αυτό το τεράστιο πρόβλημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποφάσισε να δώσει λύση στον μέχρι σήμερα, άλυτο αυτό γρίφο. Πως δηλαδή θα καταφέρει το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα να χωρέσει κάτω από την σκέπη του, τον Γιάννη τον φονιά, τον Μπάμπη τον σουγιά, τον Μητσάρα τον πεταλούδα και τον Λάκη τον… γλυκούλη! Και τα κατάφερε! Η λύση βρέθηκε για ν’ αποφύγουμε τα χειρότερα! Δεν έχουμε χώρο; Ωραία, θα τον αδειάσουμε! Έξω οι φονιάδες, έξω οι βιαστές, έξω οι έμποροι ναρκωτικών, έξω οι παιδεραστές, έξω και οι τρομοκράτες! Δεν μπορούν όλοι αυτοί να κινδυνεύουν από τις ορέξεις νεοφερμένων, ανίδεων απ’ τα κόλπα και τους κανόνες δεοντολογίας των φυλακών, όπως ο Λάκης. Αυτοί οι άνθρωποι, έχουν μάθει αλλιώς. Πώς να το κάνουμε τώρα; Θέλουν την άπλα τους, τα μασάζ τους, τις σάουνές τους, τα τζακούζια τους που λέμε και στο χωριό μου. Δεν νιώθουν καλά ψυχολογικά χωρίς υδρομασάζ και γυμναστήριο!

Αντιλαμβανόμενος λοιπόν ο σοφός υπουργός αυτές τις… ιδιαιτερότητες, ονειρεύτηκε τον Κορυδαλλό, τον Αυλώνα και τα άλλα μέρη της χώρας, να φιλοξενούν πεντάστερα ξενοδοχεία, όχι φυλακές με την στενή έννοια του όρου. Ο χώρος δεν επαρκεί για όλους μετά την ανακαίνιση, οπότε, μία είναι η λύση… Διώξτε τους! Εκτός κι αν πάλι, προβλέποντας το μέλλον του καθώς και το μέλλον των συντρόφων του ο κ. υπουργός, θέλει να εξασφαλίσει αξιοπρέπεια στους χώρους που θα φιλοξενηθούν κάποια στιγμή…! Δύσκολο σενάριο αυτό αλλά, όσο ζει κανείς, έχει δικαίωμα να ελπίζει!

Λες και χάθηκαν οι χώροι να φτιάξουμε καινούριες φυλακές. Τόσα ξερονήσια υπάρχουν, τόσα άδεια στρατόπεδα μετά τις συγχωνεύσεις και τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις. Τι θα τα κάνουμε αυτά; Θα τα σκοτώσουμε σε τιμές ευκαιρίας σε Τούρκους φίλους για παράδειγμα; Πάλι θα επικαλεστώ τον λαό, ο οποίος πολύ εύστοχα λέει πως όταν ανοίγει ένα σχολείο, μια φυλακή κλείνει. Αγαπητέ υπουργέ, τώρα που η Άννα, η συνάδελφός σας έκλεισε δεκάδες σχολεία, λόγο… οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο; Ν’ ανοίξετε δηλαδή εσείς καινούριες φυλακές; Μια ιδέα ρίχνω τώρα εγώ…

Ειλικρινά η λογική του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι πρωτοποριακή! Οι φυλακές μας είναι γεμάτες και για να έχουν χώρο για άλλους κατάδικους, να βγουν έξω αυτοί που έχουν ποινές μέχρι δέκα χρόνια. Βγάλε τους παλιούς ''εγκληματίες'', να μπουν οι νέοι. Δεν έχει σημασία αν έχουν βιάσει, σκοτώσει, αν είναι έμποροι ναρκωτικών, σημασία έχει να έχουμε χώρο για τους καινούργιους. Εσάς κ υπουργέ μας, που είστε βουλευτής πάνω από 30 χρόνια και υπουργός πέντε φορές, άρα έχετε ουσιαστική συμμετοχή στη καταστροφή της χώρας, θα βρεθεί κάποιος δικαστής να σας κλείσει μέσα ή θα τους έχετε ήδη παύσει απ’ τα καθήκοντά τους όλους μέχρι τότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου