Μεγάλες διαπιστώσεις

Ωραία πράγματα! Ξεκίνησε η εβδομάδα, με τον αυτοκράτορα Ράϊχενμπαχ! Θέλετε δεν θέλετε, έχει και λόγο και άποψη έτσι που τα καταφέραμε…

Όμως, όχι! Δεν είπε κάτι παρανοϊκό όπως ο άλλος ο ανιψιός του Χίτλερ… o Σόϊμπλε. Για αποικίες και τέτοια.
Αυτός έχει κάτι μήνες που βολοδέρνει εδώ πέρα και ω του θαύματος! Έκανε μια μεγάλη διαπίστωση… Καλά, οι δικοί μας είναι τελείως στον κόσμο τους και δεν το είχαν… προσέξει τόσα χρόνια. Δεν το είχαν προσέξει ή, απλά σφύριζαν αδιάφορα μη θέλοντας να μπλέξουν.

Τι διαπίστωσε λοιπόν η αυτού μεγαλειότης Ράϊχενμπαχ; Οι τιμές λέει στα προϊόντα κυρίως των πολυεθνικών εταιρειών, είναι ασυνήθιστα υψηλές!!! Κοίτα να δεις… Μεγάλες στιγμές. Πάλι καλά αγαπητέ Βόλφγκανγκ που το κατάλαβες! Ξέρεις κάτι; Εμείς, αυτό το έχουμε διαπιστώσει πολλά χρόνια τώρα. Σε κάθε περίπτωση, έστω κι αργά, καλά που το κατάλαβες… Πως συνέβη αυτό, δεν ξέρω να σας πω. Εικασίες μόνο μπορώ να κάνω. Υποθέτω ότι έτσι του τη βάρεσε του ανθρώπου το Σάββατο, ο μπάτλερ έλειπε στο χωριό του με άδεια και πήγε μόνος του να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, τα αγαπημένα του μπισκοτάκια βουτύρου για να συνοδέψει το γάλα του! Ε λοιπόν, λογικό ήταν, μόλις είδε την τιμή, σπαγγοραμμένος Γερμανός άλλωστε είναι, να του σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο…!

Στα σοβαρά τώρα. Ο αντιπαθής κατά τ’ άλλα επίτροπος της ελληνικής επικράτειας, έθιξε ένα θέμα που θεωρώ ότι είναι το κλειδί στην όλη ιστορία. Το θέμα δηλαδή της ακρίβειας. Όλοι κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει διάφορα ρεπορτάζ, που συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων, των ίδιων εταιρειών και πως αυτές διαμορφώνονται στις χώρες που κυκλοφορούν. Πάντα, μα πάντα όμως, τι διαβολεμένη σύμπτωση, στη χώρα μας, το δείγμα των σε σύγκριση αγαθών, είναι ακριβότερο.

Τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνουμε και στην πράξη πλέον, την δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός μας, ύστερα από το αλλεπάλληλο τσεκούρωμα που αυτό υφίσταται. Διαπιστώνουμε με θλίψη στην πράξη, ότι το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, έχει γίνει καλαθάκι, σαν αυτό που παίρναμε στο νηπιαγωγείο με τον Μίκυ Μάους ζωγραφιστό στην πρόσοψη! Έχω εν τέλει την εντύπωση, πως δεν φταίει τόσο το τι ποσό έχουμε στην τσέπη μας, όσο, τι εν πάση περιπτώσει αγοραστική δύναμη έχει αυτό το ποσό. Νομίζω, ότι αυτό είναι το κλειδί και γι’ αυτό πρέπει να φωνάζουμε. Κι ο Ισπανός, τα ίδια λεφτά μ’ εμάς παίρνει, όμως, αυτός, αγοράζει το ίδιο προϊόν, όποιο προϊόν, πολύ πιο φτηνά. Ήρθε η ώρα, να εστιάσουμε και λίγο προς τα εκεί.

Κι αν κάτι αλλάξει, θα τρώτε όλοι τα μπισκοτάκια που τρώει ο αφέντης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου