Φίμωτρο

Τα πράγματα πλέον έχουν πάρει τρομερά ανησυχητικές διαστάσεις. Δυστυχώς, εφιάλτες και μνήμες του παρελθόντος ανασύρθηκαν, διαχέοντας στην ζαλισμένη ελληνική κοινωνία τον φόβο και την αβεβαιότητα.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο το Αμαρουσίου MALL, σ’ ένα χώρο μαζικής προσέλευσης κοινού όλων των ηλικιών, σίγουρα προβληματίζει και ανησυχεί.

Όσοι συνέλαβαν αυτόν τον τρόπο για να περάσουν τα μηνύματά τους, δεν ήθελαν στην παρούσα φάση θύματα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις παραμέτρους του χτυπήματος. Η έγκαιρη ειδοποίηση για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, ο χώρος που η βόμβα τοποθετήθηκε και η ώρα που ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη… Είναι όμως όλα αυτά αρκετά;

Το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, αποτελεί την κορυφή, μιας σειράς χτυπημάτων που κλιμακώνονται προοδευτικά. Ακολούθησε το χτύπημα με πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ, κάτι που ξεκάθαρα κατά την γνώμη μου, τα συνδέει άμεσα. Αυτές οι ενέργειες, κρύβουν σε μια δεύτερη ανάγνωση, πολιτικά μηνύματα. Όμως, τι πολιτικό μήνυμα αλήθεια μπορείς να στείλεις, φυτεύοντας μιας μεγάλης ισχύος βόμβα ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες, μανάδες με μικρά παιδιά και ανθρώπους που εργάζονται; Πόσο αλήθεια προοδευτικό μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους κάτι τέτοιο;

Με μια δεύτερη ανάγνωση, ένα τέτοιο χτύπημα, επιφέρει τεράστια ζημιά στη συνολικότερη εικόνα της χώρας προς τα έξω. Μας ενδιαφέρει αυτό; Σαφώς και μας ενδιαφέρει. Αν υποτεθεί ότι έχουν γίνει κάποια ασταθή βήματα για την εξυγίανση της οικονομίας μας, αν υποθέσουμε ότι όλο και περισσότερες καλές κουβέντες ακούγονται για την πρόοδο που έχουμε επιτύχει κι αν τέλος, θεωρήσουμε ότι ο τουρισμός, είναι ο βασικός μοχλός της αναμενόμενης εξυγίανσης κι ανάπτυξης, τι επιδιώκουν όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια που σπέρνουν φόβο κι ανασφάλεια; Αυτό που επιδιώκουν, είναι η στασιμότητα και το χάος.

Ευθύνονται κάποιοι για όλη αυτή την κατάσταση;

Αν αφήσουμε απ’ έξω τους πολίτες που δεν μπορούν να καταλάβουν που πάνε και που τα πράγματα βαδίζουν, τότε, οι ευθύνες των πολιτικών μας ταγών, είναι βαρύτατες. Κι αυτό διότι, τον τελευταίο καιρό, ο πολιτικός διάλογος έχει οξυνθεί επικίνδυνα σε τέτοιο βαθμό, που αβίαστα μπορούμε να πούμε, ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πυροδότησε την βόμβα Κυριακή πρωί, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η στείρα αντιπαράθεση, ο πολιτικάντικος λόγος, η αγένεια και η προσωπική αντιπαράθεση, δεν έχουν χώρο στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση που προς το παρών βρισκόμαστε. Ο κόσμος περιμένει λύσεις και το φίμωτρο, είναι ότι καλύτερο σε όσους δεν το αντιλαμβάνονται, δεξιά, αριστερά και κέντρο.

Θα θρηνήσουμε θύματα και τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα, δεν αγγίζουν πια κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου