Η νέα γενιά - Η ελπίδα μαςΣτην κρίση που κατέλαβε τον τόπο μας, η νέα γενιά σηκώνουμε ψηλά το λάβαρο της ελπίδας.
Αρνούμαστε να κοιτάξουμε την άβυσσο στα μάτια. Αντίθετα, αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Αρνούμαστε να κλαίμε στα συντρίμμια. Αντίθετα, σηκώνουμε τα μανίκια κι ετοιμαζόμαστε για σκληρή δουλειά!

Αρνούμαστε να δεχτούμε τον παραγκωνισμό! Αντίθετα, εμφανιζόμαστε μπροστά για να ανανεώσουμε τα πάντα!
Δε μας δεσμεύει το παρωχημένο και οι πολιτικές αντιλήψεις του χτες. Μας δεσμεύουν μονάχα η αγάπη για την πατρίδα μας, η πίστη στην ιδεολογία μας.
Η επιθυμία μας να ξεπεράσουμε τα λάθη του χτες είναι αυτή που θ’ αλλάξει εμάς, τους συμπολίτες μας, την παράταξή μας, την Ελλάδα μας, τον κόσμο ολόκληρο!
Στην απαξίωση της χώρας μας, αντιτάσσουμε τη λαμπρή ιστορία μας και τη διάθεσή μας να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας!
Στην απαξίωση των νέων ανθρώπων, αντιτάσσουμε το δυναμισμό μας, τη θέλησή μας να αποδείξουμε πως είμαστε εδώ για ν’ ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα!
Κάποιοι λένε πως είναι πλέον αργά! Πως η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού! Πως ο ελληνικός πολιτισμός παρήκμασε και η χώρα βρίσκεται σε αποσύνθεση. Ξεχνούν όμως τα λόγια του ποιητή του Αιγαίου:
Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!
Είμαστε η νέα γενιά, η ελπίδα της χώρας μας, η ελπίδα της παράταξής μας. Είμαστε εδώ για ν’ αγωνιστούμε! Ενάντια σ’ αυτούς που μας σπιλώνουν! Ενάντια σ’ αυτούς που μας υπόσχονται με ψεύτικα λόγια! Ενάντια σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν ακραίες μορφές συμπεριφοράς! Ενάντια σ’ αυτούς που κλαυθμηρίζουν χωρίς να πράττουν τίποτε! Ενάντια σ’ αυτούς που μας πρόδωσαν και μας εγκατέλειψαν.
Είμαστε η νέα γενιά, η ελπίδα της χώρας μας, η ελπίδα της παράταξής μας! Και δηλώνουμε παρόντες! Δηλώνουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών!