Ο Τζιτζικώστας και το πολιτικό θέατρο

Οπωσδήποτε, η κλήση προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως επίσημοι είναι νόμιμη, αν και οι δικαιολογημένες ενστάσεις εστιάζουν στο γεγονός ότι μια τέτοια πρόσκληση, με βάση όσα έχουν προηγηθεί, έχει ιδιαίτερα αρνητική πολιτική σημασία.
Συμφωνώ, αλλά μέχρις εκεί! Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε για κάτι που, εκ των πραγμάτων, μπορούσε να λήξει πολύ σύντομα, ύστερα κι από την επίσημη και δημόσια συγγνώμη του Τζιτζικώστα.
Αντιθέτως, όμως το θέμα παίχτηκε όλες σχεδόν τις ημέρες πριν την ημέρα της εθνικής εορτής, καθώς και ανήμερα αυτής, Έγινε το κυρίαρχο θέμα!
Είμαι από αυτούς που θεωρούν την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας ντροπιαστική. Από κει, όμως και μέχρι να γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις η πρόσκληση του Τζιτζικώστα στους βουλευτές της, με το να ακούγονται δηλώσεις ένθεν κακείθεν και να προβάλλονται κεκαλυμμένες δικαιολογίες από πολιτικούς αρχηγούς με σκοπό, έτσι τουλάχιστον φάνηκε σε όλους, να μη συμμετέχουν οι ίδιοι στην εορτή, υπάρχει μεγάλη απόσταση! Και θεωρώ επίσης ντροπιαστικό το γεγονός αυτό να γίνεται πρώτη είδηση. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το θέμα «βρωμάει» πολιτική θεατρίλα!
Το να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να στήνονται τέτοια πολιτικά παιχνίδια. Ούτε, βέβαια αντιμετωπίζεις τη ριζοσπαστικοποίηση μέρους της κοινωνίας με τέτοιες θεατρινίστικες πολιτικές φανφάρες. Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία πολιτικού λόγου.
Ούτε, βέβαια είναι δυνατό να προβάλλεται και να ακούγεται, για παράδειγμα, ο γελοίος Πάγκαλος ανήμερα της εθνικής επετείου να απαξιώνει την ίδια την επέτειο!
Είμαστε τόσο άνοες και τόσο κοινωνικά και πολιτικά ξεκομμένοι, ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε πως τέτοιες γελοιότητες δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δικαιολογία στις πρακτικές της Χ.Α και την εξυψώνουν στα μάτια μιας ζαλισμένης ελληνικής κοινωνίας κι ακόμα χειρότερα, στα μάτια μιας νεολαίας που έχει βυθιστεί στην κατάθλιψη και την αβεβαιότητα;
Αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, καλά κρασιά που λέει κι ένας πολύ καλός φίλος!
- See more at: http://www.frognews.gr/component/k2/item/8947-o-tzitzikostas-kai-to-politiko-theatro#sthash.ynqghtMH.dpuf