Ο Τσίπρας σε νευρική κρίση!

Η γενικότερη θέση της κυβέρνησης «καταδικάζεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» φαίνεται ότι έχει καταθορυβήσει τον Τσίπρα και τις συνιστώσες του.
Άρχισε τις προκαταβολικές δηλώσεις περί «προβοκάτσιας», κάμποσοι αριστεροί έχουν αρχίσει το παραμύθι περί δικαιολογημένης βίας (η κόκκινη τους φαίνεται λιγότερο απεχθής από τη μαύρη… Θα το’ χει το χρώμα).
Ξέρει, άραγε κάτι ο αρχηγός του κόμματος – φέτα (σα φέτες από καρπούζι, κάποιες φέτες φαίνονται πιο… κόκκινες από τις άλλες) και κοιτά να προκαταλάβει τις αντιδράσεις και τη νομική σπάθα που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια ορισμένων κομματανθρώπων του ή απλώς προκαλεί εκ του ασφαλούς;
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση, εφόσον τηρήσει το λόγο της, έχει πολλά να βρει στις σκοτεινές κι αραχνιασμένες γωνίες των γνωστών – αγνώστων αντιεξουσιαστών που όλα αυτά τα χρόνια τα σπάνε ανενόχλητοι, τα καίνε ανενόχλητοι, ακόμα και δολοφονούν ανενόχλητοι…
Η σκέψη, όμως ότι μερίδα της αντιεξουσιαστικής αριστερόστροφης βίας μπορεί να εμπλέκεται με τον Σύριζα είναι άκρως ενοχλητική για ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται «δημοκρατικό».
Οπωσδήποτε, η εμπλοκή του Σύριζα σε αντιεξουσιαστικά κέντρα έχει αναφερθεί από το ΚΚΕ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνιστωσών ή και υποψηφίων βουλευτών με το κόμμα – καρπούζι οι αντιεξουσιαστές όχι απλώς… θωπεύονται, αλλά και στηρίζονται εμφανώς.
Εξάλλου, μη ξεχνάμε και τον πρότερο… έντιμο βίο του ίδιου του αρχηγού Αλέξη, που κάτι δεκαετιούλες πριν καλούσε τους μαθητές σε καταλήψεις και… ολονύχτια πάρτυ (για όσους τον θυμούνται με εκείνη την περιβόητη κοτσίδα)!
Τελικά, σ’ αυτή τη χώρα, όποτε ξυπνήσει το… θηρίο της νομιμοφροσύνης, καλύπτονται τα… ψευτολιονταράκια της βίας, που ξαφνικά γίνονται γατούλες.
Είναι να μην ανησυχεί ο Τσίπρας που, ξαφνικά, βλέπει να βαράει η… κουδούνα και για τα δικά του… κακά παιδιά.
Έτσι είναι, όμως! Σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος, Αλέξη μου!
Και ισχύει, πρέπει να ισχύει, για όλους…
Τσίπρας σε νευρική κρίση, λοιπόν ή απλώς Τσίπρας σε κατάσταση μέθης κι ευφορίας; Ο χρόνος θα δείξει!
- See more at: http://www.frognews.gr/component/k2/item/8606-o-tsipras-se-nevriki-krisi#sthash.oEH2JJRm.dpuf