Μικρές αλλά ουσιαστικές πρόοδοι

Μπορεί η ανάπτυξη να αργεί να φανεί, αλλά ένα φως στο τούνελ βλέπουμε…
Μεγάλες εταιρίες όπως η Nokia, η Coca Cola καθώς και η Microsoft, έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα που ζει δύσκολες στιγμές. Ο κολοσσός της Samsung επίσης εξέφρασε επίσημα τη βούλησή της για επενδύσεις στην Ελλάδα κατά το πρόσφατο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άπω Ανατολή. Αν σ’ αυτά συνυπολογίσουμε και την εξαγορά του ιστορικού Αστέρα της Βουλιαγμένης από επενδυτές της Αραβικής χερσονήσου που ολοκληρώθηκε σήμερα, έχουμε μια εικόνα που σίγουρα μόνο μιζέρια δεν βγάζει!
Σταματά εκεί το πρόβλημα; Όχι, σαφώς όχι!
Οικογένειες εξακολουθούν να βρίσκονται σε φρικτή κατάσταση, δίχως ρεύμα, δίχως σταθερές δουλειές, η ανεργία – ειδικά στους νέους – καλπάζει ακόμα, οι πολιτικοί διαξιφισμοί και οι ακρότητες συνεχίζουν αμείωτες.
Παρόλα αυτά, κάτι δείχνει να αλλάζει!
Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί να ακούει υποσχέσεις, μεγάλα λόγια και κυρίως, δεν έχει πια άλλο κουράγιο να περιμένει…
Ίσως αυτός είναι κι ο λόγος που, ακόμα και θετικές ειδήσεις όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, αντιμετωπίζονται σα να μην υφίστανται καν ή σαν να μην τις πιστεύει κανείς.
Κι όμως, θετικά νέα υπάρχουν!
Πρέπει, όμως να παραμείνουμε ψύχραιμοι και κυρίως να μην πετάμε στα σύννεφα, διότι το πρόβλημα όπως είπαμε είναι εδώ και δεν έχει φύγει.
Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι να παραμείνει και η κυβέρνηση νηφάλια και συνετή. Για παράδειγμα, η προστασία της πρώτης κατοικίας από το κράτος θα πρέπει να διατηρηθεί, κατά τη γνώμη μου. Ο κόσμος, βλέποντας μια γενικότερη αναλγησία σε θέματα που τον «καίνε», δεν έχει ούτε το περιθώριο να αναπνεύσει, ούτε να αντιληφθεί τη γενικότερη σημασία των μικρών, έστω, αλλαγών.
Η χώρα χρειάζεται να αλλάξει. Χρειάζεται επίσης η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες, όχι μόνο για τη χρησιμότητα των αλλαγών, αλλά και για τη χρονική περίοδο της υπομονής, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν.
Μικρές, αλλά ουσιαστικές πρόοδοι είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά.
Είναι, όμως χρέος της κυβέρνησης, αυτές τις μικρές αχτίδες φωτός να τις εξηγήσει και να τις στηρίξει όσο μπορεί, διότι πολύ απλά, για να γίνουν αυτά τα, φαινομενικά μικρά, βήματα έχει χυθεί πολύς ιδρώτας και αίμα από εμάς τους πολίτες. Τέλος πάντων, να τις αναδείξει!
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, λένε! Εγώ λέω, δεν χρειάζεται να πεθάνει! Αρκεί να την προστατέψουμε!

- See more at: http://www.frognews.gr/component/k2/item/10561-mikres-alla-ousiastikes-proodoi#sthash.SAZ4Fjaw.dpuf