Ο Πελέ ... του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέγας θιασάρχης και θεατρικός παράγων, θεατρίνος από τους λίγους, «ροκάς», σκουλαρίκι στ’ αυτί, τσαχπινιά στο μάτι, πανεπιστημιακός που θυμίζει boss μικρομεσαίας επιχείρησης (πολλά λεγονται για το πόσο  εκμεταλλεύεται κατά περιόδους τους φοιτητές του αμισθί), και τελικά, φευ (!) Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ο Θεός Πελέ (όχι του ποδοσφαίρου!) τα κάνει όλα λίμπα στο πανεπιστήμιό του: διαλύει τις παραδόσεις, διαλύει το εξάμηνο, διαλύει την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όποιος τον ξέρει παλαιόθεν, ξέρει τα καμώματά του και τις πολιτικές του «τούμπες»:
Αριστερός (έως οπαδός του αντιεξουσιαστικού χώρου), αλλά εκλεγείς και με τις ψήφους της… ΔΑΠ (αν είναι δυνατόν!), πλαισιώνεται από τα «δικά του παιδιά» (από Λέκτορες έως αναπληρωτές, όλοι έχουν θητεύσει δίπλα του στους «αγώνες»), διώχνει όσους δεν ανήκουν στο περιβάλλον του (ρωτήστε πόσοι καθηγητές έχουν φάει «σουτ» και με ποιον τρόπο από τότε ακόμα που ήταν Κοσμήτωρ και «κοσμούσε» με την παρουσία του τα διπλανά μπαράκια της Πανεπιστημιούπολης),  και τελικώς, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει για την κυβερνητική πολιτική.
Ο Πελέ μάλλον δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Χρόνια τώρα, όχι απλώς φλερτάρει αλλά έχει στριμώξει άγρια τη γκόμενα της πολιτικής, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα επικοινωνιακά παιχνίδια της οποίας προφανώς και παίζει το τελευταίο διάστημα.
Για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο λέει, πρέπει η κυβέρνηση να παρει πίσω το μέτρο  της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.
Κι οι φοιτητές; Στα τσακίδια! Ένας θεός  ρωτά τους οπαδούς του πώς να παίξει μπάλα; Την παίζει μόνος του κι απλώς αφήνει τους άλλους να τον θαυμάζουν! Κι εκείνοι  στέκονται αμήχανοι μπροστά στο Θεό, βλέπουν το εξάμηνό τους να χάνεται, τα λεφτά των γονιών τους να εξανεμίζονται για νοίκια, τις χαμένες ώρες και μέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οπουδήποτε αλλού εκτός του… γηπέδου της Πολιτικής που παίζει ο Πελέ.
Μα τι τον νοιάζουν αυτόν όλα αυτά τα ασήμαντα; Ο Πελέ είναι ο βασιλιάς! Ο Πελέ είναι άρχοντας! Στήνει καλά το θεατρικό παιχνίδι (μεγάλη γαρ η θητεία του στο χώρο της θεατρικής παράστασης των έργων που γράφει ο ίδιος, ή περίπου ο ίδιος)!
Ο Μάγος της Φιλοσοφίας, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, το όνομα του οποίου θα ακούγεται για χρόνια στα στέκια των φοιτητών και των παρατρεχάμενων καθηγητάδων του .
Τελικά, ο κύριος Πρύτανης θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στη Βουλή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς, πάντως μας έχει κάνει έξαλλους! Ότι πρέπει δηλαδή για το έξαλλο κόμμα του σέξυ Αλέξη!
- See more at: http://www.frognews.gr/naoumis-nikos/item/9912-o-pele-tou-panepistimiou-athinon#sthash.CsxpSYMI.dpuf