Ο ξεχωριστός κ. Σακελλαρίδης!

Λίγο από… Αλέξη Τσίπρα θυμίζει ο μόλις 34 ετών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό και πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους πάνω στα οικονομικά. Οι ομοιότητες, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με το νεαρό της ηλικίας, είναι γεννηθείς το 1980, τη στιγμή που πήρε το χρίσμα για το δήμο της Αθήνα, αφού και ο κ. Τσίπρας ήταν υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων το 2006, σε λίγο μικρότερη ηλικία. Ούτε 32 ετών δεν ήταν τότε.
Όλα αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη ακούγονται πολύ ευχάριστα και παρήγορα και σίγουρα, για έναν νέο άνθρωπο όπως ο γράφων. Για τον απλούστατο λόγο πως η πολιτική, αρχίζει σιγά – σιγά να ανανεώνεται και να προχωρά στην επόμενη μέρα, μια μέρα δύσκολη που η οικονομική κρίση άνοιξε πολλές πληγές, που εμείς, η νέα γενιά δηλαδή, είμαστε αναγκασμένοι να επουλώσουμε.
Ο κ. Σακελλαρίδης  έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού, ενώ σήμερα είναι ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Παλαιότερα υπήρξε Γραμματέας του Συνασπισμού στη Νέα Σμύρνη και συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Κίνηση Στροφή και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης. Είναι εκ των στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα, ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και πολλές φορές συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις που αφορούν κυρίως θέματα οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.
Διαβάζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, ένα χαμόγελο θες δεν θες, το σκας! Διότι αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Οι νέοι σε αυτό τον τόπο, δεν θα πάμε χαμένοι. Τα πτυχία και τα διδακτορικά μας, δεν θα σκονίζονται απλά στις κορνίζες.
Φρέσκα μυαλά, νέες ιδέες θα κατακλύσουν την κεντρική πολιτική σκηνή και θα της δώσουν ξανά την αίγλη του παρελθόντος της, όποια κι αν ήταν αυτή.
Πολλοί θα αναρωτηθείτε, ειδικά όσοι με γνωρίζετε τουλάχιστον, αν μου έχει στρίψει κι αν άλλαξα ιδέες και μυαλά, διότι γνωρίζετε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και απόψεις… Όχι φίλοι μου, δεν ξεκίνησα για την … ανατροπή με το ΣΥΡΙΖΑ!
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Απλά είμαι υπέρμαχος της ανανέωσης της πολιτικής ζωής του τόπου. Θέλω και οραματίζομαι η δική μου γενιά να πρωταγωνιστήσει σύντομα στην ελληνική κεντρική και περιφερειακή πολιτική σκηνή. Να πρωταγωνιστήσει όμως πως; Με νέους ανθρώπους σαν τον Σακελλαρίδη; Ιδού η απορία.
Για όσους λοιπόν δεν το έχετε πληροφορηθεί, ο φέρελπις αυτός νέος, πουλέν του κ. Τσίπρα και μυστικοσύμβουλός του, δυστυχώς, δεν έχει θέση στο αύριο που εγώ τουλάχιστον έχω κατά νου.
Διότι, ποια θέση μπορεί να έχει σε αυτό το αύριο ένας άνθρωπος, ο οποίος παρά τις λαμπρές του σπουδές και το πλούσιο βιογραφικό του, θεωρεί συνομήλικους του που ασκούν το δύσκολο επάγγελμα του αστυνομικού, γουρούνια και δολοφόνους, αποκαλώντας τους δημοσίως μπάτσους;
Ποια θέση μπορεί να έχει στην κεντρική πολιτική σκηνή ένας νέος άνθρωπος, που οραματίζεται την κατάργηση της αστυνομίας και θεωρεί έναν αστυνομικό που διακινδυνεύει την ζωή του για εφτακόσια ευρώ δολοφόνο;
Ποια η θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή ενός νέου ανθρώπου ο οποίος οραματίζεται μια κοινωνία που λαθρομετανάστες θα δρουν ανεξέλεγκτα επικαλούμενος ανθρωπιστικούς δήθεν λόγους;
Με το δίκιο σας θα αναρωτιέστε, αν όλα τα παραπάνω τα έβγαλα από το μυαλό μου;
Όχι! Όλα αυτά είναι δημόσιες τοποθετήσεις και θέσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας και εκλεκτού του κ. Τσίπρα, θέσεις που είναι δυστυχώς καταγεγραμμένες δημόσια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Και για όσους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για όλα τα παραπάνω, να σας πληροφορήσω ακόμη ότι σήμερα, πήγε λοιπόν, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί στον Σκάι για να μιλήσει για το πρόγραμμά του και πως βλέπει την Αθήνα. Αφού είπε διάφορες τέτοιες ανοησίες, τον ρώτησαν οι κ. Λυριτζής και Οικονόμου για το ποια είναι τα προβλήματα που θα επιλύσει ως δήμαρχος.
Ως πρώτη προτεραιότητά του έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η Αθήνα, όπως είπε. Και πώς θα το πετύχει αυτό; Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, αφού θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα συνεργαστεί μαζί της και θα «καταργήσει» τη φτώχεια. Μάλιστα είπε ότι θα κινητοποιήσει και τα εθελοντικά κινήματα στα οποία, είπε, έχει μεγάλη εμπειρία.
Φτάνοντας στο επίμαχο ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα οι παρουσιαστές τον ρώτησαν για το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» που αναφερόταν στην ανάρτησή του για τους αστυνομικούς που γι’ αυτόν είναι «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ο κ. Σακελλαρίδης δεν απάντησε, το προσπέρασε κι άρχισε να μιλά για το σχέδιο που έχει για την Αθήνα. Και τι είπε;
Θα πάρει την Αστυνομία από τα Εξάρχεια που είναι πολυπληθής και θα την στείλει να υπηρετήσουν στις γειτονιές.
Θα καταργήσει το νόμο που επιχειρεί να βάλει τάξη στις διαδηλώσεις ώστε να μη γίνεται μπάχαλο το κέντρο, διότι οι συγκεντρώσεις, κατά τον κ. Σακελλαρίδη, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα.
Εντάξει, τουλάχιστον δεν θα καταργήσει την αστυνομία όπως πολλοί σύντροφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν, κάτι είναι κι αυτό…
Δυστυχώς, λυπάμαι που θα το πω αλλά ο κ. Σακελλαρίδης δίνει πάτημα σε αυτούς που ισχυρίζονται πως η νέα γενιά δεν έχει ωριμάσει ακόμα για να αναλάβει τις τύχες της χώρας.
Μακάρι να μην αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
- See more at: http://www.frognews.gr/blogs/item/12323-o-ksexoristos-k-sakellaridis#sthash.PITIFqZF.dpuf