Η Ευρώπη μας αφορά όλους

Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας περνά μέσα από τις Ευρωεκλογές, όπως πολύ σωστά εξέθεσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός. Οπωσδήποτε, όμως για όλους εμάς που θα ασχοληθούμε με τις εκλογές αυτές, ένα σοβαρό ερώτημα ανακύπτει, το οποίο χρειάζεται απάντηση σαφή. Απάντηση που αφορά όχι μόνο εμάς, αλλά και τους απλούς πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν τους εκλεκτούς του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ερώτημα αυτό είναι αν η Ευρώπη, όπως έχει καταντήσει σήμερα, ικανοποιεί τα οράματα του μεγάλου Έλληνα ηγέτη που μας έβαλε σ’ αυτήν, του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή αν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της σημερινής ηγεσίας της χώρας μας.
Πολλοί είναι αυτοί που αποκαλούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση «Ευρώπη των Αγορών». Άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, αυτή η φράση συνοψίζει, νομίζω, πολύ καλά τον υφιστάμενο χαρακτήρα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Μια Ευρώπη που «προσκυνά» τις Αγορές, που δείχνει περισσότερο να σέβεται το χρήμα κι όχι τον άνθρωπο, που εκμεταλλεύεται τις οικονομικές κρίσεις για να εξασφαλίσουν οι πιο ισχυρές χώρες μέσα σ’ αυτήν τα όποια κέρδη, δεν είναι προφανώς η Ευρώπη που επιθυμούμε!`
Υπό αυτήν την οπτική γωνία μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σαμαρά να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους για την ειλικρίνεια των προθέσεών του: όταν απέναντί σου έχεις μια Ευρώπη που υποκλίνεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θεωρεί τις όποιες «οδηγίες» θέσφατα, είναι πολύ δύσκολο να αντιτάξεις μια διαφορετική πρόταση, πολιτική ή οικονομική. Όταν, μάλιστα δεν έχεις πια συμμάχους ούτε καν στον Νότο (εξαιτίας της ανεκδιήγητης πολιτικής του άμυαλου ΓΑΠ – για να μην πω τίποτε χειρότερο), οι δυσκολίες αντίστασης σε πολιτικό επίπεδο πολλαπλασιάζονται.
Τι θα μπορούσε, λοιπόν η Ελλάδα να κάνει μέσα σε μια Ευρώπη που έχει εξελιχθεί σε άσπονδο φίλο – εχθρό; Μια τόσο μικρή χώρα τι θα μπορούσε να αντιτάξει απέναντι στα μεγαθήρια της Ευρώπης και της Παγκόσμιας Αγοράς; Πολλά! Είναι τελείως ψευδές ότι η Ελλάδα είναι χαμένη από χέρι. Τόσες φορές στην ιστορία μας αντιταχθήκαμε σε Τυράννους, σε παγκόσμιες επιβολές και εμείς, μια χώρα μικρή, τα βγάλαμε πέρα! Τούτο μόνο χρειάζεται: θέληση, ομοψυχία, σοβαρή πολιτική. Όχι τσιρίδες, ούτε τσάμπα μαγκιές.
Η Ευρώπη μας αφορά όλους. Δεν έχουμε το περιθώριο να διακινδυνέψουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, επειδή ορισμένοι κάφροι της Αριστεράς πιπιλίζουν συνεχώς την ίδια καραμέλα της επανάστασης για την επανάσταση! Οι θυσίες έχουν ήδη γίνει. Στο χέρι μας είναι να τις αξιοποιήσουμε. Οι δομικές αλλαγές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη κινούνται προς το συμφέρον μας. Αρκεί να ξέρουμε να τις αξιοποιήσουμε, με σοβαρό λόγο, προτάσεις και άξια άτομα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο!
- See more at: http://www.frognews.gr/blogs/item/13469-i-evropi-mas-afora-olous#sthash.YKUJVlk0.dpuf