ΜΜΕ: Είδομεν το φως το αληθινόν!

 
Μόλις αναρρώσας από μια σοβαρή περιπέτεια της υγείας μου και ευρισκόμενος στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες, είχα χάσει μεγάλο κομμάτι από το πανηγύρι που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας. Όταν, πια συνήλθα και αποφάσισα να ανοίξω τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θεώρησα, ο δύσμοιρος, ότι είχα ξαφνικά περάσει σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλοι οι Έλληνες είναι Αριστεροί Συριζαίοι και όλα τα ΜΜΕ – κατά την προσφιλή, εξάλλου τακτική των αριστερών καθεστώτων – αποτελούν όργανα της προπαγάνδας του Κόμματος. Καμία σοβαρότητα, καμία υπεύθυνη κριτική, καμία λογική φωνή δεν ακούγεται! Όλοι μιλούν με ενθουσιασμό για τη λεκτική «σφαλιάρα» Βαρουφάκη στον Ντάισεμπλουμ.
Το όλο θέαμα και θέμα θα ήταν αστείο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση και αν δεν είχε την τύχη της χώρας μας στα χέρια του, ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία. Δεν μου είναι ξένη η δημοσιογραφία που καταντά «κίτρινη» και αναξιόπιστη. Αλλά τέτοιο μέγεθος «κιτρινισμού» και έλλειψης σοβαρότητας, τέτοια ποσότητα φαιδρού και γελοίου δεν έχω ξαναματαδεί! Μοιάζουν ως να είδαν τα περιλάλητα ΜΜΕ το φως το αληθινόν, να ανακάλυψαν ξαφνικά την αλήθεια του κόσμου! Και δώστου χειροκρότημα λεκτικό στον Υπουργό Οικονομικών, και δώστου γλείψιμο (ως εκεί που δεν παίρνει, όμως!) και δώστου πολλαταέτηΔέσποτα (ούτε χριστιανική χορωδία, ένα πράμα!).
Αναρωτιέμαι τι απέγινε η σοβαρή εκείνη δημοσιογραφία, όπου έκρινε με περισσή σπουδή και τις πιο μικρές λεπτομέρειες και πτυχές των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι τι απέγινε εκείνος ο ατέλειωτος χείμαρρος λεκτικών κορωνών και εικόνων που στόλιζαν τα δελτία ειδήσεων και έκαναν την τρίχα τριχιά για τα έργα και της ημέρες μιας κυβέρνησης που προσπαθούσε, μέχρι και την τελευταία στιγμή με νύχια και με δόντια να μας κρατήσει στο Ευρώ. Αναρωτιέμαι τι απέγινε όλο αυτό το «κοπάδι» των παραθυρόφιλων αστέρων της τηλεοπτικής κουλτούρας που έσπευδε να καταδικάσει επικοινωνιακά κάθε κυβερνητική ενέργεια – λες και το επικοινωνιακό ήταν το μοναδικό που έπρεπε να σκεφτεί μια κυβέρνηση που έβλεπε τη χώρα να παραπαίει οικονομικά.
Ο λαϊκίστικος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ που, προφανώς, συνεχίζεται μέχρι και τώρα που βγήκε κυβέρνηση μάλλον είναι πιο του γούστου των προβεβλημένων του τηλεοπτικού θιάσου. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, η φτηνή ρητορεία φαίνεται πως συγκινούν περισσότερο από τον υπεύθυνο λόγο, τον μετρημένο και σοβαρό.

Αν αυτό που είδα αυτές τις ημέρες λέγεται σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση, μάλλον δεν έπρεπε να έχω συνέλθει από τη νάρκωση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου