Ο Αλέξης ήρθε για να μείνει!


Αν εξαιρέσουμε την πρώτη εβδομάδα, μετά την 25η Ιανουαρίου, που διεξήχθησαν οι εκλογές και ήταν μέρες χαράς και πανηγύρεων, συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας διακυβέρνησης του τόπου από τον ετερόκλητο συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ακροδεξιά των ΑΝΕΛ του Καμμένου.
Αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την εικόνα που αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει μέχρι τώρα, θα σταθεί στα ακόλουθα:
1.    Βαρουφάκης και ξερό ψωμί!
2.   Μαλλί, γυαλί και παντελόνι Lee
3.   Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια τελικά!
 
Σε κάθε νέα κυβέρνηση, το πρόσωπο εκείνο που τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, μετά τον εκάστοτε πρωθυπουργό, είναι ο υπουργός των οικονομικών. Είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος κάθεται σε μία καρέκλα που από πολλούς χαρακτηρίζεται ηλεκτρική. Προφανώς γι αυτό και ο κ.  Βαρουφάκης αποφεύγει να επισκεφτεί το υπουργείο του και να κάτσει στην ηλεκτρική αυτή καρέκλα…   Διότι, επισήμως, λέγεται ότι σπάνια πατάει λόγω των πολλών υποχρεώσεών του. Κομμωτήριο για γυάλισμα, κανάλια για συνεντεύξεις, ψώνια σε καταστήματα με νεανικά ρούχα, καφεδάκι με φίλους και φυσικά, twitter! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Γιάνης και όχι άδικα, με το εξαντλητικό αυτό ωράριο και τις χιλιάδες ομολογουμένως σκληρές υποχρεώσεις του, που ακροθιγώς αναφέραμε, επάξια ξεχώρισε στον πρώτο αυτό μήνα της αριστερής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
 
Το δεύτερο και πολύ σημαντικό σημείο που θα στεκόταν ένας έμπειρος πολιτικός αναλυτής, όπως η αφεντιά μου, είναι η αλλαγή που επέρχεται με άξονα την λαοπρόβλητη νέα μας κυβέρνηση η οποία και θα αλλάξει την καθημερινότητα μας και τα καταφέρνει ήδη, από τον πρώτο μήνα στην εξουσία.  Όχι, δεν θα μας δώσει παραπάνω χρήματα, δεν τα έχουμε ανάγκη άλλωστε!  Αξιοπρέπεια θα μας δώσει!  Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι με αξιοπρέπεια δεν πληρώνεις το σούπερ-μάρκετ, τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και το γάλα των παιδιών ,  που θα έλεγε κι ένας λαϊκιστής!  Θα στύψουμε την πέτρα και θα τα καταφέρουμε, να το θυμάστε…  Εκείνο που πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξετε, να αλλάξουμε, για να πετύχουμε σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας πρώτα και όλοι μαζί έπειτα, είναι να αλλάξετε τα όσα ξέρατε γύρω από τα ρούχα. Το dress code αλλάζει αγαπούλες αν δεν το καταλάβατε… Σκισμένο τζιν, μπότα με γωνία, γυαλί έξαλλο, μαλλί λαδωμένο, φουλάρι απαραίτητα, ξυραφάκι όχι απαραίτητα, κολόνια από το περίπτερο και βιντεοταινίες με Ψάλτη, Γαρδέλη,  Πίκουλα και Μιχαλόπουλο υπό μάλης! Αφήστε την καταπιεσμένη σας 80ιτίλα να βγει από μέσα σας. Κι αν όλες αυτές οι πληροφορίες σας έπεσαν βαριές, ανοίξτε και κανα site να μορφωθείτε διότι καλά τα 80’s αλλά δεν είχαν social media!
 
Εκείνο, βέβαια,  που με τη νέα μας κυβέρνηση εμπεδώσαμε -θέλω να πιστεύω- και να την ευχαριστούμε γι αυτό, είναι το ότι μας θύμισε με τον καλύτερο τρόπο το πόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα. Και μπορεί ο Ιησούς ο Ναζωραίος να πολλαπλασίασε τα ψάρια και το κρασί στην Κανά της Γαλιλαίας, να περπάτησε πάνω στο νερό και να θεράπευσε τον λεπρό, ο Αλέξης όμως ο Ηπειρώτης βάφτισε το ψάρι κρέας, το μνημόνιο συμβόλαιο, την παράταση του προγράμματος χρηματοδότησης γέφυρα και τέλος, έκανε την Κωνσταντοπούλου πρόεδρο της Βουλής!   Όχι πείτε μου, θα έκανε τέτοια θαύματα ο Ναζωραίος;
 
Τέλος, επειδή πολλές μπαρούφες έγραψα και πρέπει να δω με τι καταπιάνεται σήμερα η λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας για να σας ξαναγράψω, μην ξεχάσω να σας πω ότι στον πρώτο αυτό μήνα διακυβέρνησης της χώρας από την ομάδα Σ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνουμε ευχάριστα ότι ένα ακόμα θαύμα συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Η Σ-ΑΝΕΛ κυβέρνηση μας, είναι η πρώτη στα ελληνικά πολιτικά πράγματα που δεν έχει ανάγκη αντιπολίτευσης από τον Σαμαρά και τους υπόλοιπους γραφικούς. Για τον σκοπό αυτό, δημιούργησε την δική της αντιπολίτευση με τον Λαφαζάνη και τους αριστερότερους… αριστερούς της, για να μην ταλαιπωρεί τους πολιτικούς της αντιπάλους!
 
Πείτε μου τώρα εσείς, με όλα αυτά μέσα σ’ ένα μόνο μήνα, ο Αλέξης δεν ήρθε για να μείνει…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου