Τον λογαριασμό στον Αλέξη!

Προ ημερών, η Αυτού Μεγαλειότης κυβερνητική εκπρόσωπος Κυρία Όλγα Γεροβασίλη, έσκιζε τα καλσόν της, έχοντας ενοχληθεί σφοδρά από την ανακοίνωση του εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου ύστερα από την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Η φράση που ενόχλησε την Κυρία Γεροβασίλη ήταν «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».Τα γεγονότα, έρχονται να κάνουν αυτή την φράση τόσο επίκαιρη, προσδίδοντάς της ιδιαίτερη χρησιμότητα, χωρίς να δείχνει εμπάθεια αλλά απλώς βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. 

 Από την μία πλευρά, ο ακτιβισμός του κ. Τσίπρα προ ετών και η… ορειβασία του στα τρακτέρ και η εξέλιξη του αγροτικού ζητήματος. Από την άλλη, οι απίθανες δηλώσεις περί μη ύπαρξης θαλασσίων συνόρων και το ανεξέλεγκτο προσφυγικό ζήτημα. Παρακάτω, η καραμέλα του ηθικού πλεονεκτήματος και οι αναρίθμητοι διορισμοί στο δημόσιο οποιουδήποτε έχει πιάσει στασίδι στην Κουμουνδούρου τα τελευταία χρόνια. Και τώρα, οι αγανακτισμένοι κινηματίες του «δεν πληρώνω» οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό της κουταμάρας που έκαναν, πιστεύοντας πως είχε φτάσει η ώρα να κάνουν παρέλαση στην κεντρική πλατεία του Λένινγκραντ με μπροστάρη τον Αλέξη και τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάπου στο βάθος του πλάνου να δακρύζει από συγκίνηση!

Ειλικρινά, δεν χαίρομαι καθόλου με την δυστυχία του συμπολίτη μας ο οποίος καλείται να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 22.000 ευρώ, όντας μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω» και του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωση του, για αναρίθμητες διελεύσεις από τα διόδια της Εγνατίας οδού. Είναι κι αυτός ένα από τις χιλιάδες θύματα του λαϊκιστή πρωθυπουργού ο οποίος αφού πέτυχε τον σκοπό του εκμεταλλευόμενος κινήματα που πιστεύω ξεκίνησαν με αγνές προθέσεις αλλά εν συνεχεία πατροναρίστηκαν πολιτικά από ανθρώπους οι οποίοι με σλόγκαν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέσει, φτύνοντας σαν κουκούτσια όλους κείνους τους αγνούς αγωνιστές, αριστερούς και μη, οι οποίοι για άλλη μια φορά πληρώνουν το μάρμαρο.

Όμως, εκτός από  αυτούς, υπάρχουν και όλοι οι άλλοι, οι οποίοι και πληρώνουν και δεν είναι γιαλαντζί αγανακτισμένοι και αριστεροί. Είναι όλοι αυτοί, που έπαψαν πια να πιστεύουν πως «λεφτά υπάρχουν». Είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν πως το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο και πρέπει να το υπηρετούν οι αξίες εκείνες οι οποίες θα το κάνουν χρήσιμο στον πολίτη και την δύσκολη καθημερινότητα του. Υπάρχουν όλοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως όλη αυτή η ιστορία με τα μνημόνια θα πρέπει να μας αλλάξει ως πολίτες και από ανατολίτες να γίνουμε πολίτες ενός σύγχρονου δυτικού κράτους, με τις ιδιαιτερότητές μας ασφαλώς αλλά, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνησή του τον τελευταίο χρόνο, είναι ο επιθανάτιος ρόγχος μιας μεταπολιτευτικής περιόδου η οποία συστηματικά και μεθοδικά, οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην μετάλλαξη της, ένας κύκλος που έκλεισε και πέρασε στην ιστορία.

Είναι πλέον φανερό πως η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία και κόμματα και λογικές τύπου ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν εκεί που ανήκουν, στο περιθώριο και στις υπό κατάληψη βίλες.

Όσο  για τα είκοσι δύο χιλιάρικα τον λογαριασμό στον Αλέξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου