Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Στάλιν!

Οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα, όταν έχει νηνεμία, να νομίζουν ότι δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα και δεν προετοιμάζονται είχε γράψει κάποτε ο πατέρας της πολιτικής επιστήμης Νικολό Μακιαβέλλι. Από την άλλη πλευρά, ακόμα πιο παραστατικά, ο Γάλλος πολιτικός των αρχών του 20ού αιώνα Henry de Jouvenel είχε τονίσει με έμφαση ότι μια κοινωνία προβάτων, κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα γεννήσει μια κυβέρνηση λύκων. Η στιγμή αυτή, στιγμή που οι άνθρωποι είναι απροετοίμαστοι κατά τον Μακιαβέλλι και η στιγμή εκείνη της ιστορίας κατά την οποία η ελληνική κοινωνία γέννησε μια κυβέρνηση λύκων, είναι παρούσα αν υπάρχουν κάποιοι λίγοι που δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί.

 Μεθοδικά, με σχέδιο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, η ετερόκλητη κυβέρνηση στην οποία συνυπάρχουν ακροαριστερά με ακροδεξιά στοιχεία σε ένα σφιχταγκάλιασμα τρόμου, αλλάζει το πολίτευμα της χώρας από Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, σε Λαϊκή Δημοκρατία σοβιετικού – σταλινικού τύπου με μπούσουλα και οδηγό το καθεστώς της Βορείου Κορέας.

Τα γεγονότα πλέον που συνηγορούν ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι πλέον αναρίθμητα και η καταγραφή τους θα κουράσει τους αναγνώστες αυτών των γραμμών. Ενδεικτικά, θα μπορούσα να καταγράψω τα ακόλουθα:

*     Έλεγχος των Μ. Μ. Ε. και του διαδικτύου

*     Αναγέννηση του κομματικού κράτους με διορισμούς που ως μοναδικά προσόντα προτάσσονται η αφοσίωση στο κόμμα και η συγγένεια

*     Κινήσεις που αποβλέπουν στην αποβολή της χώρας από διεθνείς συμμαχίες και οικονομικές ενώσεις

*     Αποφυγή παντός είδους διαλόγου με κοινωνικούς φορείς και ομάδες εργαζομένων

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την παντελή έλλειψη σχεδίου στα εθνικά ζητήματα όπως επίσης και τις αστοχίες σε ένα θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως το προσφυγικό το οποίο μοιάζει με πυριτιδαποθήκη η οποία κινδυνεύει να τινάξει την ελληνική κοινωνία στον αέρα σε συνδυασμό με το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού το οποίο οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τροφοδοτούν με περίσσια μαεστρία, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο στόχος που έχει τεθεί, σύντομα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα αίτια που οδήγησαν στο να γεννήσει η ελληνική κοινωνία μια κυβέρνηση λύκων κατά τον de Jouvenel είναι πάρα πολλά με κυριότερο την προβατοποίηση και την απολιτικοποίηση της, με βασικό όπλο την επίπλαστη ευμάρεια των προηγούμενων δεκαετιών. Δεκαετίες που οδήγησαν στα μνημόνια και την κηδεμονία της χώρας από τους πιστωτές της, οι οποίοι ως αντάλλαγμα την έσυραν στο χειρουργικό τραπέζι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας η οποία διευθύνεται από δυνάμεις που στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν μα κανένας δεν τις αναγνωρίζει, καθιστώντας της το πιο πολύτιμο από τα πειραματόζωα που είχε ποτέ στην διάθεσή της.


Πολύ φοβάμαι πως αν κάτι δεν αλλάξει σύντομα, ο αριστερός φασισμός θα επικρατήσει και η επιστροφή στην ομαλότητα θα μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου