Προλαβαίνουμε!

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι είναι αυτό που σου χαλάει την διάθεση και σου καταστρέφει μία ακόμα μέρα από την ζωή σου; Θα σου φανεί παράξενο, αυτό όμως που ευθύνεται, είναι όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η έλλειψη στόχου. Μη γελάς καθόλου. Ακόμα κι αν εργάζεσαι, ακόμα κι αν το 24ωρο σου είναι γεμάτο δραστηριότητες, καμία πληρότητα δεν μπορεί να έρθει, τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει το ποτήρι της ευτυχίας σου όσο λείπει ο στόχος.

Και καλά, ο στόχος δεν είναι να πετύχω στην δουλειά μου για παράδειγμα; Συγνώμη, ξέρεις κάποιος να δουλεύει για να είναι ευτυχισμένος;

Δουλεύουμε για να επιβιώσουμε. Δεν μπορεί να είναι στόχος απλά η επιβίωση. Ξέρω πολύ θα διαφωνήσετε, ειδικά υπο τις παρούσες συνθήκες. Όμως, η λογική αυτή είναι κοντόφθαλμη και προσωπικά, μου είναι εντελώς αδιάφορη.

Στόχος για μένα είναι όλα εκείνα τα οποία στο τέλος της μέρας θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε. Στόχος για μένα είναι όλα εκείνα που χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, προσφέρουν ευτυχία στους γύρω σου. Στόχος για μένα, είναι όλα εκείνα που κερδίζουν τον χρόνο και δεν τον κάνουν εχθρό σου. Στόχος για μένα, είναι να ακούσεις μέσα στην μέρα ένα τραγούδι που οι νότες του γράφτηκαν μόνο για σένα.

Απαραίτητη η δουλειά για την επιβίωση. Απαραίτητη η αναγνώριση για την καλλιέργεια της ανθρώπινης ματαιοδοξίας που όλοι κουβαλάμε. Χρήσιμα όλα εκείνα που μας οριοθετούν σε μία κοινωνία και μας κάνουν οργανικά και χρήσιμα μέλη της.

Όταν όμως η αυλαία πέσει και μείνουμε μόνοι στο σκοτάδι με τα μάτια ανοιχτά, πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε όλα τα χρώματα ενός ουράνιου τόξου.

Πως θα το καταφέρουμε αυτό το τελευταίο;

Πετυχαίνοντας έναν στόχο τη φορά, έναν στόχο που πρέπει να τον βάλουμε επιτέλους, έναν στόχο με προορισμό την δική μας ψυχή και μόνο αυτή.

Και μην μιλήσει κανείς για εγωϊσμό…

Διότι όπως έγραψε κι ο Καζαντζάκης: Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε.

Αν χάνουμε χρόνο σε τέτοια διλήμματα, όχι την ζωή ετούτη δεν προλαβαίνουμε, μα ούτε την επόμενη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου