Ε άι σιχτίρ πια!


Παρακολουθώντας κανείς την πολιτική επικαιρότητα, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι τις επόμενες μέρες στην Δ.Ε.Θ., θα παιχτεί ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, από τους μάστορες της προπαγάνδας με τίτλο «κοινωνική πολιτική» και θύματα όλους εκείνους που βλέπουν ακόμα στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, τον ηγέτη εκείνο που με έναν νόμο θα σκίσει τα μνημόνια με τον ήχο του σκισίματος να ακούγεται στα πέρατα της Οικουμένης, φτάνοντας ακόμα και στην μακρινή Βενεζουέλα.


Το στίγμα αυτής της πολιτικής, το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την λήξη της περίφημης δημοπρασίας τύπου survivor, για τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοινώνοντας ότι τα ποσά που εισπράχτηκαν από αυτήν, θα δοθούν ως βοήθημα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεν διευκρίνησε όμως ο κ. Τσίπρας, ποιες ακριβώς θεωρούνται πια ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γιατί αν δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι, με τις πολιτικές φτωχοποίησης που εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια και την υπογραφή του βαρύτερου μνημονίου απ’ όλα, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, μετατρέπεται με μαθηματική ακρίβεια σε μία και μόνο ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Πριν από δύο χρόνια, με το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ο Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, αφού όπως ο ΓΑΠ το 2009 υποστήριξε πως «λεφτά υπάρχουν», υποσχόμενος στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό κατάργηση μνημονίων, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, 13ο μισθό, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, βασικό μισθό 751.00 ευρώ και δουλειές με… φούντες σε όλους.

Μπορεί τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω να μην πραγματοποιήθηκε και κανείς πλέον, ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηριχτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην πιστεύει πως κάτι θα αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση, η κοινωνική πολιτική, πάντα πιάνει τόπο επικοινωνιακά στο ψυχοπονιάρικο ελληνικό εκλογικό σώμα. Αυτό, το γνωρίζουν καλά οι ένοικοι του Μαξίμου και θα παίξουν άλλη μια φορά αυτό το χαρτί. Το ζήτημα είναι, κατά πόσο πλέον θα έχει απήχηση αυτή την φορά.

Δεν υποστηρίζω ότι ξαφνικά ο Έλληνας απέκτησε πολιτική κουλτούρα όμως, ο θυμόσοφος λαός λέει πως όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνει η μαϊμού, φαίνεται κι ο πισινός της. Πλέον, πιο πάνω δεν υπάρχει και στο επόμενο βήμα, η μαϊμού θα γκρεμοτσακιστεί και θα σκάσει κάτω με πάταγο.

Φαίνεται πως αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για όλους εμάς, η μέρα που η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα δεν αργεί, όσες σταλινικού τύπου επικοινωνιακές φιέστες με ισχυρό χαρτί την κοινωνική πολιτική στήσουν ο Τσίπρας και οι αργόμισθοι συμβουλάτορές του.
Όμως προσωπικά μετά από τόσα επαναλαμβανόμενα ψέμματα, τόση υποτίμηση της νοημοσύνης απ’ τους αστέρες της πρώτης και δεύτερης φορά αριστεράς δεν μπορώ ν’ ακούσω πάλι  τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του απατεωνίσκου που η κακή και ψυχρή μας μοίρα μας φόρτωσε κυβερνήτη. Μπούχτισα! Άι σιχτίρ πια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου