Άντε παένετε από δω ρε ΜπαλάφεςΡε παιδί μου εντάξει, να το καταλάβω... Άνθρωποι είμαι στε όλοι και έχουμε τις άσχημες στιγμές μας. Υπάρχουν στιγμές που τα νεύρα μας γίνονται μπατονέτες. Στιγμές, που θα αντιμιλήσουμε στη μάνα, τον πατέρα, το αφεντικό, τον περιπτερά της γειτονιάς, το ζητιανάκι στα φανάρια, την γκόμενα μας. Εντάξει θα μου πεις, λογικό. Άνθρωπος είσαι κι εσύ, δικαιούσαι να λες κι ένα «άντε πάενε από δω» ρε αδερφέ. Εκτός κι αν σε λένε… Μπαλάφα!

Διότι αν σε λένε Μπαλάφα και είσαι υπουργός και έχεις φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχεις τάξει κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, 13η και 14η σύνταξη και μισθό στα 751 ο κατώτατος και αντί αυτών, αυξάνεις φόρους και πηγαίνεις το αφορολόγητο στα μισά, τριπλασιάζεις ΕΝΦΙΑ και εισφορές, αν φορτώνεις τις δέκα επόμενες γενιές με ενενήντα δις, έχεις επιβάλλει έλεγχο κεφαλαίων και δαιμονοποιείς την επιχειρηματική δραστηριότητα και θεωρείς την πρόοδο και την αριστεία ρετσινιά, δεν δικαιούσαι να λες «άντε πάενε από δω», ακόμα κι αν σε λένε Μπαλάφα ρε Μπαλάφα κουραδόμαγκα να πούμε. Το μόνο που σου επιτρέπεται, είναι να σκύβεις το κεφάλι, να βάζεις το ηθικό σου πλεονέκτημα εκεί που ο σύντροφος Κουράκης βάζει όλο του το… ταλέντο μέσω της ποίησης και να το βουλώνεις.

Συγνώμη που γίνομαι σαν τα μούτρα σου ρε μόρτη και σου απαντάω ανάλογα αλλά επειδή εσύ είσαι αντάρτης του βουνού και έχεις μάθει να δίνεις μάχες με τους κακούς από ράχη σε ράχη στα κατσάβραχα του Κολωνακίου κι από λιθάρι σε λιθάρι σαν τη μάνα του Τζαβέλα, δεν χαμπαριάζεις αλλιώς.

Λοιπόν παιδάκια, επειδή το αστείο παρατράβηξε, για άλλη μια φορά να σας θυμίσω ότι εδώ, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Εδώ, κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να έχετε εσείς σήμερα το δικαίωμα να γεμίζετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς πουλώντας ιδεολογία και επαναστατικά σκατά αδειάζοντας παράλληλα τα ταμεία του κράτους, και λυπάμαι που θα σας το πω, αυτοί δεν ήταν οι παππούδες σας. Να σας θυμίσω ακόμα, ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται κι εσείς, βρισκόσαστε ήδη στον δεύτερο χρόνο της χαράς και μετράτε μέρες για να μας αδειάσετε τη γωνιά. Να σας θυμίσω τέλος, ότι το Σύνταγμα μας, το οποίο ακόμα δεν έχετε μολύνει αν και προσπαθείτε σκληρά, προβλέπει και ειδικά δικαστήρια…

Λοιπόν παιδάκια, επειδή κανείς δεν σας έχει μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς εκεί στα λαγούμια του 3% που κρυβόσασταν τόσα χρόνια όπως επίσης ότι δεν κυβερνάτε για να σας υπηρετούν αλλά για να υπηρετείτε κι ότι ο Λένιν πέθανε, τις λίγες ώρες που σας απομένουν, σώστε τις ψυχές σας τουλάχιστον από τις αμαρτίες που φορτώσατε στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού που κοροϊδέψατε στυγνά και ανερυθρίαστα. Βουλώστε το αντί να κουνάτε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχετε οδηγήσει σε απόγνωση και ντυθείτε με τον μανδύα του ανθρώπου για τα τελευταία σας, αν υπάρχει τέτοιος δηλαδή στην γκαρνταρόμπα σας.

Αλλιώς, άντε παένετε από δω ρε Μπαλάφες και κλείστε και την πόρτα γιατί κάνει ρεύμα!

( δημοσιεύτηκε στο lastpoint.gr τις 03/02/2017 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου