Μα γιατί δεν καταργούμε τα δικαστήρια;Λοιπόν, αν σας έχει διαφύγει, είναι η τέταρτη σημαντική απόφαση ανώτατου δικαστηρίου με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική μια βασική πολιτική επιλογή της παρούσας Κυβέρνησης!
Πάμε εν τάχει να θυμηθούμε ποιες είναι αυτές:

  1. Νόμος Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες
  2. Νόμος Μπαλτά για τους Διευθυντές εκπαίδευσης
  3. Νόμος Πολάκη για την καθαίρεση Διευθυντών Νοσοκομείων
  4. Νόμος Βερναρδάκη – Γεροβασίλη – Σκουρλέτη για την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων
Αν προστεθεί δε και το μπλόκο στα θέματα της συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, ο κατάλογος μεγαλώνει σε τέτοιο βαθμό, που σου γεννά πολλά ερωτηματικά.
Το σημαντικότερο όλων είναι, αν τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν μερικοί ανίκανοι οι οποίοι με τους χειρισμούς τους διαστρεβλώνουν το όποιο έργο παράγεται, κάμποσοι άσχετοι σε θέσεις κλειδιά ή, πολλοί ανίκανοι οι οποίοι παράλληλα, είναι και άσχετοι με το άθλημα της διακυβέρνησης.

 Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δυστυχώς είναι απλή… Ούτε μερικοί ανίκανοι υπάρχουν, ούτε κάμποσοι άσχετοι, ούτε ο συνδυασμός αυτών των χαραχτηριστικών σε αφθονία.
Στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπάρχουν μόνο κουτοπόνηροι, οι οποίοι γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια, οι οποίοι παράλληλα δεν σέβονται το Σύνταγμα, μα κυρίως, έχουν μάθει πολύ καλά να εμπορεύονται τον πόνο και την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης πατρίδας, της πατρίδας μας.

Για ένα κομματάκι ουρανό, για λίγες παραπάνω μέρες εξουσίας, οι άνθρωποι αυτοί, δεν θα διστάσουν ακόμα και την ίδια τους τη μάνα να ξεπουλήσουν, διότι ποτέ δεν έμαθαν, ποτέ δεν διδάχτηκαν την αξία που έχει να κρατάς το κεφάλι ψηλά και να ονειρεύεσαι.

Αν ήταν στο χέρι τους, οι άνθρωποι αυτοί, θα αναφωνούσαν, αν δεν το κάνουν ήδη, ως άλλες Μαρίες Αντουανέττες «μα γιατί δεν καταργούμε τα δικαστήρια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου